Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Stockholms bästa herrbutiker – Haberdash

haberdash_butiksbild1

 
 

Ett stenkast från Odenplan ligger herrbutiken Haberdash. Med ett brett utbud lockas besökare från Stockholms mer konventionella shoppingområden.

 

 
 
Av. Herman Byström @hermanbystrom

 
 

Sedan butiken öppnade 2012 så har fokus legat på att erbjuda kunden det lilla extra. Det ska vara ett medvetet val att ta sig till butiken i Vasastan. Utbudet omfattar inarbetade aktörer som Nike och Stone Island, men även mer nischade märken som skjortspecialisten Schnayderman’s.

– Vi vill visa att det finns ett alternativ till de mer likriktade galleriorna. Det tycker vi verkligen att vi gör, både vad gäller lokalen och märkesmixen, säger Mats Sjöquist, delägare av butiken.

 
 

haberdash_butiksbild2

haberdash_butiksbild3

 
 

Närmast på agendan står att öppna kaffebar. Men det är bara första steget i grundarnas vision. I dagsläget erbjuder man förutom kläder även kaktusar och böcker.

– Vi vill expandera inom andra områden, vi tänker exklusivt minivaruhus, säger han.
 
Vad gällande butikens placering så tror Mats Sjöquist att Odenplan är en stadsdel på uppgång för mer specialiserade koncept.

– Vi märker att det händer saker i området. Många nya verksamheter som etablerar sig här är grymma på det de gör, till exempel Lilla Ego och Sushi Sho. Nu hoppas vi på fler klädbutiker med hög ambitionsnivå, säger han.

 
 

___
 
Läs även: Butiksguiden – Nitty Gritty

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!