Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Idrottaren Chris Mosier är första transpersonen i USA:s nationella team

chris_mosier
Chris Mosier kände redan vid fyra års ålder att hans biologiska kön kvinna inte var det kön han identifierade sig som. Nu hyllas han i en ny internationell kampanjfilm som den första transpersonen att ta plats i USA:s nationella team.
 
Chris Mosier startade sin idrottskarriär som kvinna, men när han år 2010 började övergången till man var han tvungen att ge upp alla sina hittills insamlade topplaceringar. År 2015 fick han sin revansch genom att ta en plats i USA:s nationella lag i duathlon – som man.
 
I Nikes nya kampanj Unlimited hyllas atleter världen över som vågar tänja på gränserna för vad som är möjligt. I den första av tre kortfilmer får vi följa en springande Chris Mosier som berättar om hur hans “just do it”-inställning fick honom att våga försöka ta sig till toppen igen inom idrotten, trots hinder och andras fördomar.
 
– Jag visste inte om jag skulle kunna tävla mot män, men jag gjorde det bara. All framgång som kommit sedan dess har verkligen visat mig att allt verkligen är möjligt. Genom att inte stoppa mig själv eller begränsa mig och verkligen bara ge allt har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv samtidigt som jag har haft möjligheten att bidra till diskussionen om transpersoner inom idrott, säger Chris i ett pressmeddelande. Kolla in det inspirerande kampanjklippet här nedanför!
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!