Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

About Today heter det nya tillskottet på den svenska basplaggshimlen. Kläderna är

Man

Intervju: Nylanserade About Today blandar stilrena plagg med populärkultur

About Today heter det nya tillskottet på den svenska basplaggshimlen. Kläderna är enkla, stilrena och som de själva säger ”precis som låtskrivande”. Vi tog oss ett snack med en av grundarna för att få reda på mer.

Makarna Behnam och Amelié Edgren Ahmadi från Växjö brinner för mode och entreprenörskap. En kombination som resulterade i att ett eget klädmärke och e-handel tog form. Resultatet heter About Today och har precis lanserats.

– Jag har i många år avundats människor som tror på sin idé från början till slut och som dessutom har lyckats. Privat skulle jag vilja ha en go to-guy när det gäller att handla mina basplagg, det har jag inte idag. Det är alltid något som inte stämmer – priset, kvalitén och speciellt hur man skickar produkterna, berättar Behnam Ahmadi och fortsätter:

– Tanken med About Today är att våra kunder ska älska våra kläder och komma tillbaka när det är dags att fylla på eller byta ut. Schysst prissättning och bra returvillkor. Vi vill helt enkelt erbjuda prisvärda, snygga och kvalitativa kläder och accessoarer till ett schysst pris.

Ert utbud består av enkla och stilrena tröjor, klockor och skjortor. Varför ska stupid hålla sig simple tycker ni?

– För att hur kul det än är att hålla på och laborera med sin identitet genom olika klädstilar når man oftast en punkt då man inte orkar göra en så stor grej av vad man har på sig. Vår tanke med About Today är att förse den som har nått det stadiet med riktigt fina och användbara basplagg. Plagg som får en att känna sig tillfreds med det enkla och det rena, kort och gott.

Mode är enligt er som låtskrivande. På vilket sätt? ​​

– Modeskapande och låtskrivande liknar varandra på så sätt att det enkla, rena och välgjorda ofta är det som överlever längst. Det här gäller egentligen för de allra flesta kulturuttryck, i vår mening. Nog för att det finns en poäng i att bryta mönster och att vara avantgardistisk, men About Today handlar inte riktigt om det. Vi vill snarare åt den här tidlösa, universellt stilrena estetiken.

Förutom just låtskrivandet återfinns en hel drös av populärkulturella referenser på deras hemsida. Om namnet About Today skriver de bland annat: ”Uppkallad efter popsången som etablerade The Nationals Matt Berninger som en av de finaste lyrikerna i hans generation, strävar vi efter att skapa något som är lika tidlös och vackert, som den skapade musiken”.

– Både mode och populärkultur är en form av identitetsskapande, ett sätt att visa vem man är och vad man står för. Vi är sedan länge förbi punkten då ens yrke utgjorde hela ens personlighet. Som ”moderna människor” har vi ju lyxen att kunna forma och omforma oss själva genom allt från klädval till favoritverser. Det ligger något oerhört vackert i den friheten.

Ni är precis i uppstartsfasen, vad kommer vi att få se på och av About Today framöver?

– Vi planerar just nu två lanseringsevent, ett i Malmö och ett i Stockholm i syfte att låta folk komma och klämma och känna på våra produkter. Detta är ju vårt första släpp, vi har planer att utöka vår kollektion. Det arbetet jobbar vi med i detta nu.

Läs mer om det nya varumärket och kolla in deras första kollektion på Abouttoday.se.

Foto: Pressbilder

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind