Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Martin Hansson listar de fem största snackisarna under modeveckan

modeveckan_snackisar_1

 
Stockholms modevecka har passerat för denna gång. Metros moderedaktör Martin Hansson har sammanfattat de 5 största snackisarna på allas läppar.

 

1. Största trenden vi sett
Det går ingen modevecka förbi utan att vi kan syna några stora trender som vi kommer att få se mycket av framöver – troligtvis redan i vår. Kostymer av alla dess slag, den långa kappan, ankelkorta byxor och pennkjol är några av plaggen som dominerat på catwalken. Som material är både lack och läder modernare och stilsäkrare än någonsin.

 
2. Kändistätt på första raden
Stockholms modevecka lockar alltid fram våra svenska kändisar för att få rampljus och modeinspiration. Marie Serneholt, Kajsa Grytt, Carolina Gynning och Markus Krunegård är bara för att nämna några av celebriterna som har synts på första raden.
Modeveckan_snackisar_2

 
3. Visning med värlspremiär
Under onsdagen skedde en världspremiär – sett ur ett teknikperspektiv. Modedesignern Ida Klamborn blev den första i modevärlden att annordna en visning som kunde följas på distans via en virtual reality-app. Projektet kallas Democratic Front Row och gick ut på att alla skulle kunna se en modevisningen via mobilen.

 
4. Vi saknar de stora svenska aktörerna
Stockholms modevecka går ut på att visa det bästa av svenskt mode – och visst har vi fått sett det. Men ingen kan undgå att de största svenska modeaktörerna som Acne Studios, Tiger of Sweden, Rodebjer och H&M tyvärr lyser med sin frånvaro under dessa dagar.

 
5. Dagmar suddade ut könsroller
Tummen upp för att sudda ut gamla förlegade könsroller. Dagmar valde att ha en manlig modell på sin renodlade damkollektion vilket känns helt rätt i tiden. Vi hoppas på att fler märken anammar detta. Senast i höstas valde Acne Studios en manlig modell för deras damkollektion vilket hyllades av modevärlden.

 

Foto: Anneli Karlsson/Studio Emma Svensson / Sophia Hogman/Studio Emma Svensson

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!