Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Metro Modes Martin Hansson lanserar designsamarbete med Morris

metro mode martin hansson morris designsamarbete
Bild: Mathias Nordgren
 
Våren 2017 kommer det svenska klädmärket Morris att lansera ett designsamarbete med Metro Modes herrmoderedaktör och bloggare Martin Hansson.
 
Det är inte bara första gången i varumärket Morris historia som man inleder ett designsamarbete med en svensk herrmodeprofil – Man bryter också ny mark då detta blir första gången en svensk modeskapare etablerar ett samarbete med en svensk profil inom just herrmode.

Martin Hansson som snabbt gjort sig ett namn inom modebranschen, är en av Skandinaviens största modeprofiler och blev tidigare i år blev framröstad som Sveriges femte bäst klädda man. Hans kollektion kommer att lanseras i Morris egna butiker och utvalda återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark i februari 2017. Vi passade på att ställa några frågor om om samarbetet.
 
Vad kan vi förvänta oss av kollektionen?
– Kollektionen innehåller exklusiva plagg som är enkla att bära och gör alla män stiligare. I början av designprocessen utgick vi mycket ifrån min basgarderob och den typ av plagg som jag själv brukar köpa. Så man kan säga att kollektionen är en tolkning av Morris, på mitt vis.
 
Vilket plagg är du mest nöjd med i kollektionen?
– Ett av de plaggen som jag efter mycket jobb blev mest stolt över är sneakersen. De är stilsäkra och passar lika bra på en modemedveten 18-åring som på en äldre man.
 
Vem riktar sig kollektionen till?
– Jag är övertygad om att män i alla olika åldrar kommer att hitta ett favoritplagg i kollektionen. Välkända stilikoner som alltid inspirerar och som jag kan se bära plaggen är till exempel David Beckham, Ryan Gosling och Johannes Huebl.
 
Hur kommer man snyggast att styla sig med dina plagg inför våren 2017?
– Det bästa med plaggen är att de går att kombinera till allt. Den mönstrade skjortan exempelvis kan du bära till ett par badshorts på stranden, till en kostym och loafers samt föredömligt till ett par jeans och sneakers.
 

My own label..! A boyhood dream coming true ?

Ett foto publicerat av Martin Hansson (@martinhanssons)


 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!