Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

MÖT THORNHAMMAR – NYA SVENSKA SNEAKERS

THORHNHAMMAR

 

Vi har spanat in det nya svenska sneakermärket Thornhammar som nyligen släppt sin första kollektion. För Metro Mode berättar duon Hannes Steen Thörnhammar och Jesse Davison om deras satsning – och hur du snyggast bär ett par sneakers i vår.

 

 Text. Martin Hansson

 
 

Hur kom ni på att ni skulle starta ett sneakersmärke?

– Vi brinner för en clean och minimalistisk design med spännande material. Vi såg utvecklingen i New York där vi pluggade på Parsons New School of Design, hur svensk design tog sig fram och blev stark i liten skala. Vi kände direkt att vi ville göra något liknande, men i premiumkategorin, och såg då en möjlighet inom sneakers där det är relativt tomt från svenska märken. Det är en kul grej med skor, och det finns mycket utrymme för att vara kreativ. Vi kommer att satsa internationellt.

 

Hur går man tillväga för att prova – och sedan köpa – ett par sneakers från er?

– Skorna säljs just nu på www.thornhammar.com. Hör man av sig angående specifika frågor svarar vi direkt och kommer med förslag och råd.

 HJ_BW

 

Hur kombinerar man snyggast ett par sneakers i vår?

– Våra sneakers passar lika bra till kostymen som till jeansen. Jag använder själv ofta både modell ETT och TVÅ till just kostym. Tycker att det ger en cool, sportig och lite relaxad look men ändå proffsig. Då kan man växla mellan färger och inte bara köra svart. Det ger en grym look.

 

Sen till frågan alla undrar – har ni något enkelt tips på hur man gör rent den vita sulan?

– Yes, tro det eller ej, men en trasa och lite flytande tvål gör underverk.

 

Vad är ert mål just nu?

– Först planerar vi att inom de närmsta sex månaderna släppa vårkollektion med fem nya modeller. Vi arbetar även på att bygga ut varumärket THORNHAMMAR och utveckla konceptet. Vi har väldigt mycket idéer som vi vill ta fram och som håller oss vakna om nätterna. Sen ska vi även satsa på New York, London och Hong Kong, där har vi vänner och kontakter som älskar kvalitet och cleana designprodukter.

 

Hur sportar man snyggast ett par röda sneakers i vår?

– Till svarta tighta jeans och vit t-shirt. Enkelt, cleant, men alla har sin grej. Kör efter magkänslan, det bli alltid bäst då.

 

Thornhammar 200296 Thornhammar 200384 MODELL TVÅThornhammar 200403 MODELL ETT

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!