Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Peak Performance lanserar dokumentärfilm om klimathotet – se trailern här

Peak Performance har, tillsammans med dunleverantören Allied Feathers & Down, skapat en dokumentärfilm i syfte att belysa oron de känner inför planetens välbefinnande. 

Hållbart mode är mer på tapeten än någonsin. Det har Peak Performance kommit underfund med och vill dra sitt strå till stacken genom att belysa problemet. Projektet, som kallas White Noise, har gått ut på att de har åkt till Antarktis för att lyssna, studera, iaktta och spela in ljud som de smältande glaciärerna ger ifrån sig.

Resultatet blev häpnadsväckande, i ett pressmeddelande skriver Peak Performance att; “arktiska och antarktiska klimatologer har studerat glaciära sönderfall och resultaten är skrämmande – isen skriker bokstavligen talat när den spricker och smälter bort.”

I filmen följer de modellen och musikern Clinton Van Arnam och hans resa till Antarktis, både på ett personligt och poetiskt plan.

Se trailern här:

Mer info om projektet hittar du här.

Foto: Pressbilder 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!