Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

PewDiePie om sitt Hitler-uttalande: “Jag är ledsen för orden jag använde”

Felix Kjellberg, också känd som ”PewDiePie”, är en av världens största spelikoner. Han har en YouTube-kanal med över 53 miljoner följare och har under en period på sex år livnärt sig på att göra videoklipp om spel. Förra året öppnade Kjellberg eld mot mediavärlden med några inspelningar som byggde på skämt om anti-semitism och nazism. Efter dem klippen har Kjellberg förlorat slag efter slag. Metro Mode Man tittar på vad som faktiskt har hänt.

piewFörra året möttes Felix “PewDiePie” Kjellberg och ett gäng andra YouTube-personligheter av en chock när de plötsligt märkte att antalet följare till deras kanaler började gå spikrakt ner. Ingen vet exakt när det började men det som hade hänt var chockerande – de märkte att när en person avföljde en kanal blev det som om att två personer avföljde. Det betyder att om någon följde på och sedan av så förlorade kanalerna dubbelt så många följare. Några kallade det för en ”glitch” (mjukvara/kod-relaterat problem) och andra valde att rikta sin ilska mot YouTube. En av dessa var Kjellberg som blev rasande och startade de kriget som han nu håller på att förlora.

pew

Kjellbergs ilska ledde senare till att han tog första steget in i en konflikt med mediavärlden. Han börja skapa filmer som innehöll inslag av anti-semitistisk och nazism (som nu är borttagna) där han klär sig till Hitler och ler mot skärmen. Den 11 januari la Kjellberg upp en annan film (också borttagen) som visade två indiska män som höll upp en skylt där det stod ”Död till alla judar”.

kjellberg1

Filmerna slog tillbaka och YouTube-stjärnan förlorade två av sina största kunder: Google och Disney. Wall Street Journal skriver i ett pressmeddelande att Kjellberg gick för långt och att hans filmer var olämpliga. YouTube-stjärnan har sedan dess tagit bort sina filmer och skapat en film där han ber om ursäkt. Han säger även att han förstår att han förolämpade många människor och är ledsen för det. Se klippen här nedanför.

Källa: Kotaku, YouTube

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!