Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Roger Åkesson: ”Alla som uppskattar snyggt herrmode är välkomna”

Roger Åkesson, Morris Heritage

 

På måndag, den 24:e augusti, premiärvisar Morris Heritage nästa års vår- och sommarkollekion under Stockholms modevecka. Vi träffade Morris designer och skräddare Roger Åkesson för att snacka om dressat herrmode, vem han helst ser sitta front-row och höstens snyggaste plagg.

 

Av. Martin Hansson

 
 

Det är första gången ni kör en visning på Stockholms modevecka – varför sker denna premiär i år? 

– Vi har efter hårt arbete och stor uthållighet fått erkännande och förtroende av våra kunder att visa – och därför anser det vara rätt tid med en visning under modeveckan nu. Våren 2016 ger oss dessutom en bra möjlighet att hylla vad vi kallar för ”Nonchalant elegans”

 

Vem vill du helst se sitta front-row på modeveckan?
– Alla som kan uppskattar snyggt herrmode är naturligtvis välkomna – men det skulle vara roligt om Margareta Van De Bosch hade suttit på front-row. Jag tycker att hon är lite av en ikon, samt att vi haft en bra dialog om herrmode.

 

Berätta om vad vi kommer att få se?
– Vi kommer att visa vår kollektion i fina färgblock med fokus på dressade kavajer och kostymer. Det är där vi är som bäst. Val av tyger är uteslutande från Biella-vävare vilket är ganska unikt i Sverige. Våra modeller är sedan start väl inarbetade med en mjuk axel och en slimmad silhuett. Till detta kommer skjortor, slipsar och finstickat att koordinerass för att göra bilden komplett.

 
Vilket är höstens snyggaste plagg enligt dig?
– Jag anser noga att någon av våra fina kavajer är snyggast – och varför då inte en grå i kashmir.

 

 Vad har du för bakgrund i modebranschen?
– Oj, oj ett brinnande intresse redan som 13- 14 åring för herrkläder, det var då jag började på en kvällskurs i skjortsömnad. Fortsatte med en skräddarutbildning under 3 år och därmed tillhörande gesällprov. Sedan butiksarbete i många år och därefter följde 4 år som inköpare på NK. Senare produktchef på flera olika företag. Inköpare på H&M under många år. Nu, sedan 2009 jobbar jag på Morris och våren- 2011 sålde vi in den första Morris Heritage-kollektionen som jag står bakom.

 
 
MOR_0280
 
 
Ralph Lauren eller Saint Laurent?
Ralph Lauren

 

Sneakers eller mockaloafers?
 – Mockaloafers

 

Florens eller New York?
– Florens
 
Slips eller fluga?
 – Slips
 
Kashmir eller ull?
 – Ull
 
Vilken svensk klär sig bäst?
– Jag anser mig själv som komplett när det gäller herrmode, med fokus på dressat. Men annars kan vi säga min son Edwin.

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!