Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

SNO STILEN: DAVID GANDY

 
David Gandy menswear

 

David Gandy är en av världens bäst betalda supermodeller. Han är också en erkänd stilikon som med sina välskräddade kostymer sällan lämnar något åt slumpen.

 

Text. Herman Byström
Foto. Rex Features / AOP
 
 

Efter att ha varit modegiganten Dolce & Gabbanas ansikte utåt i flera år blev Gandy ett hushållsnamn i klädindustrin. I en bransch där ett androgynt utseende var att föredra så kom Gandy att bli en av de första mer maskulina modellerna. Detta gick hem hos modehusen och han har sedan dess bidragit till att popularisera den manliga standarden. Han har en minst sagt imponerande resumé, klienter inkluderar bland annat Hugo Boss, H&M och Zara. Det är med andra ord inte förvånande att Gandy är en av världens bäst betalda modeller.

David Gandy är främst känd för sin oklanderliga stil. Välskräddade brittiska kostymer, blankputsade skor och schweiziska urverk beskriver bäst hans stilpreferenser. Att det blir mycket James Bond över denna engelsmans stil är inte så konstigt. Han listar bland andra Sean Connery och Paul Newman som sina främsta stilikoner, två fanbärare av den klassiska stilen.

 

davidgandy1 Lutwyche fashion show, London Collections Men, London, Britain - 10 Jan 2015

 

För att kopiera Gandys stil så rekommenderas ett potentiellt svindyrt besök till London-baserade skrädderiet Thom Sweeney, det är nämligen här Gandy låter sy upp sina ikoniska kostymer. Räkna i runda slängar med priser som börjar en bra bit norr om 10 000-kronorsstrecket.

 

plock

 

Kostym – Thom Sweeney, Skjorta – Turnbull & Asser, Skor – Church’s, Slips – Saint Laurent, Klocka – Omega, Manschettknappar – Lanvin, Solglasögon – Persol

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!