Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

SNO STILEN: LAPO ELKANN

tumblr_mi686icRWP1qz75b9o1_1280-1

 

Han har stilen i blodet och är en pionjär inom den välklädda italienska stilen. Med färgstarka kostymer och snabba bilar är Fiat-arvtagaren en ständig källa för inspiration.

 

Text. Herman Byström
Foto. Gguerreisms.com, How to Spend it, Rex Features

 
 

Lapo Elkann är entreprenör, stilikon och multimiljonär. Han är dessutom barnbarn till en av Italiens mest inflytelserika män någonsin – Fiat-mogulen och kostymnissen, Gianni Agnelli. Äpplet tycks inte falla långt ifrån trädet. Elkann har ärvt sin morfars känsla för stil och har blivit något av en ikon inom det så kallade sprezzatura-modet. Stilen beskrivs bäst med lediga italienska kostymer, slarvigt knutna slipsar och en noggrant utstuderad nonchalans.

 

Meeting on Family Owned Businesses promoted by AIDAF, Milan, Italy - 27 Jun 2013

 

Elkann introducerades till det skräddade italienska modet när han fick ärva sin morfars samling av kostymer från Rom-baserade skrädderiet Caraceni. Sedan dess har hans stil studerats, kopierats och hyllats av #menswear-följare världen över.

 

Elkann lär knappast ha behövt ansöka om lån när han 2007 startade glasögonmärket Italia Independent. Den typiska designen för märket kan beskrivas som sportbilarna Elkann kör, snabba och färgstarka. Förra hösten var Elkann även aktuell med en kollektion för modejätten Gucci. Samarbetet omfattade på sant Elkann-vis uppseendeväckande konfektion och poppade latino-kragar.

 

lapo2therake

lapoelkanncollage

 

Kostym – Boglioli, Skjorta – Brioni, Slippers – John Lobb, Slips – Gucci, Solglasögon – Italia Independent

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!