Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

SNO STILEN: NICK WOOSTER

Nick Wooster

 

Han är ett objekt för beundran världen över och fotas kontinuerligt av världens främsta street style-fotografer. Nick Wooster lämnar inget till slumpen och hans still är lika svår som den är skitsnygg.

 

Text. Herman Byström

 
 

Det är få människor som kan stoltsera med titeln stilikon. Namnet Nick Wooster lär knappast ha undgått någon som håller sig street style-uppdaterad. Klädsavanten har följare i hundratusental från hela världen. De analyserar honom in i minsta detalj, från tatueringarna på hans armar till hans vältrimmade skägg som numera är känt hos New Yorks barberare som The Wooster. Vart än han går tycks fotografer som Tommy Ton och Scott Schuman endast vara några steg bakom, i hopp om att ‘spontant’ fånga nästa inspirerande outfit.

 

nickwooster1

 

Med klassiska plagg som grund mixar Wooster upp det och det hela blir ofta väldigt nyskapande. En tydlig kontrast till det stilrena modet som länge har dominerat modebilden. När Scott ‘The Sartorialist’ Schuman frågar Wooster om stiltips låter det såhär: “All the young bloggers geek out about double monk strap shoes and tailoring– very old school, traditional elements. Cool doesn’t necessarily mean avant-garde.” Det är alltså inte helt kört för oss dödliga.

 

nickwooster22

 

Wooster är just nu högaktuell som designer i samarbete med italienska Lardini. Kollektionen visades i somras på mässan Pitti Uomo i Florens och innefattar bland annat kavajer, byxor, bermudashorts och tillhörande accessoarer. Det handlar med andra ord om plagg som är trogna gentemot hans egen estetik, och perfekt för dig som vill sno stilen!

 

nickwooster

 

Kavaj: Thom Browne, Skjorta: Gitman Vintage, Byxor: Thom Browne,  Skor: Mark McNairy, Ryggsäck: Saint Laurent, Solglasögon: Moscot, Slips: Turnbull & Aser

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!