Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

“Svenska män är på toppen av stilpyramiden”

Jessy Heuvelink

 

J.Lindeberg har gått från vardagsmat till ett internationellt erkänt modehus. Märkets chefsdesigner, Jessy Heuvelink, berättar mer om transformationen och delar med sig av sina främsta stiltips.

 

Av. Herman Byström @hermanbystrom
Foto. Henry Lundholm

 

 

Berätta om din bakgrund inom modebranschen?

– Var ska jag börja, det har varit en lång resa! Jag har alltid varit intresserad av mode, redan vid åtta års ålder ville jag bli designer. Jag studerade mode och design på universitet i Holland och har sedan dess jobbat för bland annat Viktor & Rolf och Adidas. Sedan tio år tillbaka har jag varit på J.Lindeberg, de sista fyra åren som chefsdesigner.

 
J. Lindeberg har gått från vardagsmat till high-fashion, vad ligger bakom förändringen av märkets identitet?

– Tjusningen att jobba med J.Lindeberg är att det är ett lifestyle-varumärke. Vi gör mode och sportkläder, herr och dam – alla koncept existerar tillsammans och förstärker varandra. Det är sant att vi har profilerat oss och pushat gränserna på modeveckorna, för oss är det något som är djupt rotat i vårt rock and roll-arv. Men det betyder inte att vi har glömt kunden som söker sin vardagsoutfit hos oss.

 
Ni visade på New Yorks modevecka för första gången i vintras. Hur skiljer sig NYFW från modeveckan i Stockholm?

– Det är en hel värld som skiljer veckorna åt. New York är en av de mest tongivande modehuvudstäderna, så det finns givetvis större konkurrens där och pressen att leverera blir ännu mer påtaglig. Det är fantastiskt att vara i händelsernas centrum där energin är elektrisk. Känslan är nästan surrealistisk när man inser att alla tungviktare i modeindustrin kommer till J.Lindeberg-visningen.

 
Jessy Heuvelink
 

Kommer ni fortsätta visa parallellt på båda modeveckorna?

– Som det ser ut just nu, ja. Menswear i NYC och J.Lindeberg Woman i Stockholm.

 

Ditt hem brinner och du får bara ta med dig ett plagg från din garderob. Vad väljer du?

– OMG! Den frågan är helt omöjlig. Kanske skulle det vara mina limited edition Prada- loafers med nitar som kostade betydligt mer än de borde.

 
Vilka är de mest intressanta i modevärlden just nu?

– Det är inte alls så att jag inte har koll på vad som händer i modevärlden, men personligen tycker jag det är mycket mer intressant att söka inspiration i naturen. Just nu är jag helt besatt av fotografen Andrew Zuckerman och hans fantastiska böcker BIRD och CREATURE.

 
Jessy Heuvelink
 
Vilka är dina bästa stiltips inför vår- och sommarsäsongen?

– Investera i en tunnare läderjacka för att få den där rock and roll-looken och kombinera med vita jeans för en somrigare look. Byxorna ska vara smala och aningen kortare än på vintern, och lämna strumporna hemma. Visa lite hud.

 
Vilken är den vanligaste stilmissen bland svenska män?

– Generellt tycker jag svenska män är på toppen av stilpyramiden, speciellt i större städer. Men jag slår gärna ett slag för en mer personlig stil, gör looken till din egen och ha lite kul med mode – det är inte så allvarligt!

 
Jessy Heuvelink
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!