Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Tiger of Swedens designer: “Vi vill visa det vackra och sköra Sverige”

Andreas Gran och Ronnie mcdonald, Tiger of Sweden

Andreas Gran och Ronnie McDonald, designers för Tiger of Swedens herrlinje.

 

Tiger of Sweden visade under lördag förmiddag sin höst- och vinter kollektion 2016 på Londons herrmodevecka. En kollektion som till stora delar inspirerats av Dalarna – vilket hyllades av brittisk modepress. Metro Mode har mött Andreas Gran och Ronnie McDonald, Tigers två herrdesigner. 

 


Vad är nyheterna i Tigers höstkollektion 2016?

– Kollektionen har den här säsongen fått ett lite yngre uttryck. Färgskalan går i olika nyanser av nude och beige, med inslag av dova vinteraccentfärger. Vi ser en minimalistiskt skräddad, lite kortare blazer med avsmalnande midja tillsammans med ett par oversize funktionsinspirerade byxor. Bland ytterplaggen har vi främst en överdimensionerad funktionsinspirerad yllerock och mycket fokus på fårskinnsplagg, säger Ronnie.

 

Vilket är det snyggaste plagget i kollektionen?

– För min del är det den korta, vändbara fårskinnsrocken. Men jag tycker även att bikerjackan som är handmålad av konstnären Jacob Krajcik är helt fantastisk, säger Ronnie.

 

ToS_Men_FS_AW16_27Kort fårskinnsrock i Tiger of Swedens höstkollektion 2016

 

Vad har varit inspirationen till denna kollektion?

– Den här säsongen går vi inte bara tillbaka till Tigers rötter utan även Sveriges rötter som helhet. Dalarna är inte bara fantastiskt vackert och inspirerande rent estetiskt som landskap utan även på ett kulturellt plan med sin folkloristiska hantverkstradition. En melankolisk underton och en blandning av det gamla och nya Sverige går som en röd tråd genom vår höst/vinterkollektion, berättar Ronnie.

 

Vem kan du se dig bära stora delar av den här kollektionen?

– Jag skulle gärna se Simone Marchetti bära plagg från vår kollektion. Han har en otroligt bra egen stil, säger Andreas.

 

simonmarchetti

Simon Marchetti @marchettisimone

Weeping Willows spelade live under konserten? Berätta!

– Vi vill visa det vackra och sköra Sverige där kyla och mörker kontrasteras av kärlek och värme. Weeping Willows texter och musik kapslar in och förstärker det vemod vi vill förmedla. Vi är jätteglada över att samarbetet med dem har lett fram till att vi kunde göra visningen till deras musik live, förklarar Andreas.

 

Vi ser en del blommor i kollektionen – är det en herrtrend att haka på?

– Kollektionen är inspirerad av Dalarna och det var viktigt för oss att återknyta till Sverige där vår historia tar sin start. Blommorna kommer från den dekorativa målarkonsten kurbits som är utmärkande för just Dalarna. Blommorna speglar det vackra, öppna och inkluderande Sverige, säger Andreas.

Tiger of Sweden Show, London Collections Men, Autumn Winter 2016, Britain - 09 Jan 2016

Handmålad bikerjacka av konstnären Jacob Krajcik.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!