Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Ulrik Munther fick sitt stora genombrott då han kom trea i Melodifestivalen 2012 med

Man

Ulrik Munther: ”Jag har gjort en helomvändning”

Ulrik Munther

 

Ulrik Munther fick sitt stora genombrott då han kom trea i Melodifestivalen 2012 med låten ”Soldiers”. Mycket har hänt sedan dess. Nu är den folkkära 21-åringen aktuell med en ny skiva, i samarbete med Jonas Gardell, och spelar även huvurollen i en Lars Von Trier-producerad dramafilm.

 
 

Text. Martin Hansson
Foto. Stefan Zschernitz

 
 

Rykten säger att du har allierat dig med Jonas Gardell – vad har ni kokat ihop?
– Vi har kokat, fräst, friterat och wokat ihop ett helt album. Jonas har skrivit alla texter och jag all musik. Jag kan med säkerhet säga att det är det bästa jag gjort. Än så länge.

 

Vad har hänt sedan ditt stora genombrott i Melodifestivalen?
– Oj… Mycket! Jag har turnerat och funderat. Skrivit och musicerat och blivit både sambo och hundägare. Jag tror att jag på sätt och vis har hittat mig själv. Mina styrkor och svagheter, men framför allt den självsäkerhet man får av att vara kär, och älskad tillbaks.

 

Hur viktigt är din klädstil för ditt artisteri?
– Kläder är såklart viktigt. Jag tror att jag är väldigt medveten om hur jag uppfattas och försöker hela tiden att klä mig och bete mig på det sätt som jag vill att folk ska se mig och som speglar min person. Problemet är väl att jag ändrar mig då och då, och kanske inte riktigt bestämt mig för hur jag vill bli sedd eller vem jag vill vara. Ibland känner jag mig färgglad och spontan och ibland lite mer mörk och reserverad.

 

 

Ett plagg du kommer att investera i kommande vår?
– Hattar, kepsar och alla möjliga huvudbonader har alltid intresserat mig. I och med att de sitter på huvudet så är det ju något av det första man ser och lägger märke till. Plus att man slipper tänka så mycket på frisyren. Så antagligen någon typ av huvudbonad. Just nu kör jag mycket på en svart typ filthatt från Göttmann.

 

Många killar drömmer om att kunna leva på sin musik – vad har du för tips till dem?
– Själv så har jag haft väldigt mycket flyt. Jag känner många som är ubermusikaliska, men som ändå inte riktigt lyckats. Det enda jag kan säga är att man måste tro på sig själv, förstå sina styrkor och inte ge upp i första taget.

 

Ulrik Munther

 

En stilikon du inspireras av?
Fan, jag har väldigt få och väldigt många stilikoner. De människor jag inspireras av musikaliskt och personligt inspirerar mig också stilmässigt. Jag tror att jag dras till de som inte är så självklara. Gillar mystik och integritet.

 

Ulrik Munther

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry