Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Det här röker Hollywoodstjärnorna egentligen på bioduken

Det här röker Hollywoodstjärnorna egentligen på bioduken
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/02/Jon-Hamm.jpg

Jon Hamm

“Varje gång du ser mig röka i serien så har jag tänt på en cigarett fem, sex, sju, åtta, nio, tio gånger” – Jon Hamm

https://metromode.se/files/2017/02/Ricci.jpg

Christina Ricci

“Jag ska berätta att cigaretterna inte är gjorda av något som har med tobak att göra!” – Christina Ricci

https://metromode.se/files/2017/02/David-Hoflin.jpg

David Hoflin

“När vi skulle spela in så sa jag att jag ville ha ört-cigaretter för att jag inte röker. Men de var mycket värre än vanliga cigaretter och de ger den värsta huvudvärken” – David Hoflin

Hur fungerar det egentligen med rökning i Hollywood, röker de verkligen på riktigt? Tänk Don Draper i Mad Men och hur han sitter och röker i en nypressad kostym med en vit krispig skjorta absolut hela tiden. Vi listar tre saker du förmodligen inte visste om rökning på filmduken.

1. Det finns strikta regler

“Screen Actors Guild” (skådespelarnas fackförening) har blivit väldigt strikta när det kommer till att röka på arbetsplatsen. Arbetsgivaren måste ha med i kontraktet hur mycket en skådespelare eller skådespelerska ska behöva arbeta med rök – det blir också dyrare för producenten som måste kompensera 448 kronor per dag. Cigaretterna du ser på filmduken är inte riktiga! Jon Hamm (som spelar Don Draper i Mad Men) sa en gång att han rökte 74 cigaretter under piloten för Mad Men.

Serien “Z: The Beginning of Everything” utspelade sig ofta i väldigt rökig miljö, men röken kom inte från riktiga cigaretter. Pamela Koffler som var med i serien sa att det var den rekvisita-ansvarig som älskade att använda den konstgjorda röken för att få till rätt känsla i vissa scener.

2. Inte vanliga cigaretter

Men vad röker stjärnorna? Enligt skådespelerskan Christina Ricci så är cigaretterna inte gjorda på tobak. Faktum är att cigaretterna är gjorda av örter. Ja, det finns örtcigaretter och de gör en tydligen illamående! Skillnaden mellan vanliga cigaretter och “film-cigaretter” är att det inte finns någon tobak eller nikotin i dem. Istället kan de vara fulla av rosenblad, klöver eller lavendel.

Scarlet

3. Kämpar med “film-cigaretterna”

Hollywoodstjärnorna kämpar med ”film-cigaretter” under inspelningar för att nå ”attityden” som är så viktig för många producenter. ”Det blir inte enklare av att röka örtcigaretter”, säger Ricci som tycker att dem är hemska.

Källa: Refinery 29

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!