Get Wavy!

Idag skrev Breakit.se om Idas och min nya gemensamma investering. Eller ska man vara korrekt är det Backlund Invest och Löwengrip Invest som investerar, även Pingis är med vilket gör oss till ett starkt team. Vi kliver in i det gotländska bolaget Wavy som är en bokningstjänst för frisörer. Både Ida och jag har jobbat mycket med frisörer och vi båda har insett behovet av ett bra bokningsverktyg. 75 % använder fortfarande block och penna eller sms:ar med sina kunder. Och de bokningssystem som idag finns är gamla och krånglar mycket.

Det finns en hel del aktörer på marknaden just nu men det som skiljer Wavy från resten, och också anledningen till varför Ida och jag valde Wavy. Beror på att affärsidéen i första hand vänder sig mot frisören och inte till själva konsumenten. Det några av konkurrenterna gör är att klumpa ihop alla salonger under en och samma tak och för att synas behöver du jobba med rabatter och kampanjer. Dessutom tar företagen X antal procent av alla behandlingar som bokas via tjänsten. För mig är inte det fair. Idéen med Wavy bygger på att hjälpa entreprenören och i det här fallet frisörer. Med ett specialanpassat bokningssystem som kan jämföras med en kalender samt onlinebokning för kunden. Superenkelt och smidigt. Målet är att hjälpa frisörer att växa med sitt bolag och fortsätta bygga sitt egna varumärke utan att någon tar en cut samt behålla dom kunder man redan har.

Skärmavbild 2017-01-18 kl. 13.14.47

Fotograf Josefin Hellgren.

Vill ni läsa mer om tjänsten så gå in på Wavy här.

Hela artikeln hittar ni på Breakit.se 🙂

 

Allsång i Audi

Det är inte lätt att hänga på Freddy minst sagt men definitivt en rolig start på dagen …


... Nu väntar en förmiddag hos EY för att ha manusgenomgång. Ha en bra onsdag! 

 

Soffa Heaven

– I samarbete med The Sofa Store –

När vi flyttade in i huset fick vi reda på att våra soffor inte skulle levereras förens några månader senare så vi bokade av dom och åkte till Ikea och köpte två stycken tillsvidare. Att hitta soffor är inget enkelt, speciellt inte när man vill att ska se fina ut men också vara sköna. Svår kombo. Men när vi hittade två soffor från The Sofa Store som hette Heaven kunde vi inte låta bli att prova och …. Dom är vad de heter. Det är helt klart de skönaste sofforna jag har suttit i. De är djupa som en 90säng så det är mer mys och ligg-soffor (alltså ligga ner och titta på tv). Perfekt för en familj som har mycket folk över. Vi älskar dom!

BEL_8563BEL_8552BEL_8565

Fotograf Josefine Hellgren

– I samarbete med The Sofa Store –

 

Tack(l)a nervositet

Hej Isabella! Detta har egentligen ingenting med detta inlägget att göra. Men tycker att du ofta har en väldigt bra inställning till saker i livet. Skulle vara intressant att veta hur du hanterar nervositet. Ska nämligen på en dejt i helgen och skulle behöva alla tips i världen på att dämpa nervositet.

Svar: Tackla nervositet, bra fråga. Länge trodde jag att jag inte var nervös längre men sedan insåg jag att det är jag ju visst. Jag har bara betingat känslan annorlunda i kroppen. Fysiskt sätt känns nervositet i magen. Det knyter sig. Senast när jag öppnade manuset för EY galan. Gången innan det när jag skulle hålla ett pressevent på engelska i Zurich. Gången innan det när Pingis och jag skulle upp på scen i Bryssel och ta emot pris. Det jag har lärt mig gällande nervositet är att äga känslan. Istället för att låta klumpen i magen växa sig stor så att man blir paralyserad och har svårt att tänka klart. Brukar jag istället visualisera att klumpen i magen sprider sig runt i kroppen och blir till adrenalin istället. Det låter kanske alldeles för enkelt men det fungerar för mig. Och mentalt tänker jag:

”När känslan av nervositet kommer, vet jag att kroppen och hjärnan gör sig redo för en utmaning som jag av tidigare erfarenhet vet att jag kommer att fixa”

Bild-141

Tillfälle när jag varit nervös, 1 – Lämnade över min bok till statsministerns dotter

20130129-092209

Tillfälle när jag varit nervös, 2 – Alla hundratals föreläsningar jag hållit. De två värsta var i globen och i Helsingfors på engelska.

131

Tillfälle när jag varit nervös, 3 – Första dagen på Lorange Institute of Business i Zurich

För att summera, låt nervositeten blir en känsla som istället kickar igång dig. Som berättar att det är nu du faktiskt lever och det är bara att njuta av att du lämnar din comfort zone. Det är i dessa stunder som du utvecklas som människa!

 

Ny investering

Hektisk förmiddag minst sagt. Jag började morgonen med att möta upp Ida Backlund och de bolag som vi gemensamt har investerat i på Waterfront. Vi tog en pressbild och mötte upp en journalist från Breakit. Jag tror att intervjun kommer upp imorgon. Himla spännande i alla fall! Sedan kastade jag mig in i en taxi för att hinna med ett annat möte på kontoret.

BEL_8611

Till plåtningen av pressbilden körde jag en kavaj från Veronica Virta, vit bra basblus från Lindex, jeans Lee och skor Vagabond (adlink).

Skärmavbild 2017-01-17 kl. 11.34.22Skärmavbild 2017-01-17 kl. 11.34.08

Fotograf Josefine Hellgren

Nu ska jag få i mig lite lunch, vi hörs sen!

 

Megatavla

Jag tänkte att ni skulle få se hur det blev med tavlan här hemma. Såhär såg det ut med dom två små tavlorna som vi hade med oss från vårt kök på Kungsholmen, lite för små här inne:

img_5658.jpg


Och såhär blev det med tavlan:


Fotograf Josefin Hellgren

Den är enorm! Och vi älskar den. Varje dag upptäcker jag nya saker målade. Det är svårt med färgerna på en så stor tavla eftersom den lätt kan ta över ett rum men denna passade in så himla bra i färgskalan. Konstnären heter Lisa Torikka och det var min granne Michaela som tipsade om henne. Det har tagit flera månader för henne attt bli klar, men helt klart roligt att ha en målning som bara finns i ett exemplar.

Nu blir det en semla och manusläsning inför galan! Det krävs något gott när man övar tycker jag och idag var Odd förbi Tösses Bageri och köpte säsongens första för oss. En vanlig och förra årets succé semelwrapen.

 

Jobbgarderob

Nytt år och ibland kan man behöva uppdatera jobbgarderoben. Här kommer ett kollage med en massa fina plagg som går att mixa och matcha, det mesta är på rea. Själv behöver jag en klassisk vit skjorta som håller sig fin efter många tvättar och helst inte blir så lätt skrynklig. Tips?

Backtowek

Svart kappa Dagmar, Pullover Samsoe & Samsoe, klocka Kiomi, svart klänning Dagmar, boots ATP Atelier, vit skjorta Filippa K, vid byxa Cubus, örhängen Only, jeans Five Units, sidenblus Ahlvar, halsband Pieces, inneskor till kontoret Flattered, polotröja Tiger of Sweden, loafers & other Stories, kjol Tiger Of Sweden, kostymbyxor ankellängd Tiger of Sweden.

Alla länkar är adlinks

 

Favoritblusen

Det är en lugn stämning på kontoret, vi hade måndagsmöte och gick igenom sådant som berör alla. Sedan avslutar vi som alltid med veckans pepp. Det är en bra övning som vi gjort varje måndagsmorgon i flera år. Pingis är fortfarande på resande fort, idag har hon några spännande möten i New York. Med de bolag vi träffade sist när vi var där tillsammans. Ser fram emot att ha henne på plats igen. Vi har levt i olika tidszoner under januari månad, alla våra avstämningar har skett mellan 22-00. Inte min bästa tid!

IMG_0679

Blus från Navy London (adlink) och jeans Zara. Armbandet från Hermes fick jag i push present av Odd efter att Sally föddes. 

Fokus i LCC nu är produktutveckling för året, öka försäljningen på alla Sveriges apotek samt sparka igång nya marknader. Teamkänslan är stark och det är det viktigaste för att komma framåt. Finns inte energin här kommer det aldrig att fungera. Jag skulle säga att just det är min viktigaste roll om dagarna. Inspirera, stötta och peppa för att få ihop gänget. Vissa dagar lyckas jag, andra inte. Men så är ju livet. Det handlar inte om att jag springer runt som en energiknippe, det skulle ingen orka. Utan det handlar om att visa min passion för vårt företag. Det smittar. Sedan är jag rätt öppen med hur jag själv mår, man måste få känna sig trygg och kunna vara sig själv här. Vi är fortfarande ett så litet gäng att det är viktigt.

IMG_0680

Månadens schellack-nyans ”asfalt”. Nu blir det lunch med bästa gänget!

 

LCC på Arlanda Taxfree

I samarbete med LCC

Jag har något otroligt kul att berätta. LCC finns nu på Arlanda i deras Taxfree, närmare bestämt Terminal 5 vid gate 1-10. Det har varit en mål i företaget länge och första gången vi kontaktade kunden var jag gravid med Gillis. Första mötet som Pingis och jag tog ute på Arlanda var när Gillis endast var några veckor gammal och min svärmor passade honom mellan ett amningspass. Det tog några år att få till affären men nu är den i hamn och vi är så stolta. Heja!

IMG_0650IMG_0647IMG_0651IMG_0658IMG_0654IMG_0656IMG_0649IMG_0660IMG_0655

Fotograf Josefine Hellgren 

Nästa gång ni reser från Arlanda får ni går förbi vår monter, den är så otroligt fin!

I samarbete med LCC

 

Tårtbits-status

Barnen sover, hemmet är städat, söndagsmasken är på och jag är redo för kvällsjobb. Det låter kanske konstigt men jag har längtat efter det hela dagen. Inte det att jag inte njuter av att vara med familjen utan snarare är jag glad över vad som väntar också. Det är en spännande vecka jag har framför mig. Jag har två roliga nyheter att släppa för er, den första får ni redan imorgonbitti. Sedan börjar Pingis och jag med vår nya bok i veckan. Jag har mycket att se fram emot helt klart.

IMG_0668

Jag brukar alltid känna efter hur bra livet är balanserat på söndagskvällarna. Jag är en sucker för utvärderingar (som ni antagligen redan vet). Just nu är livets tårtbitar rätt bra:

  • Jobbet. Mycket men roliga saker. Målet för veckan är att lägga mer tid på allt. Det låter omöjligt men med det menar jag att inte klämma in allt som går utan göra allt ordentligt och inte stressa igenom något. Förra veckan var mycket att släcka bränder.
  • Familj. Tårtbiten är fylld efter helgen. Fina stunder med barnen och Odd.
  • Egentid. Egentligen borde egentiden vara i balans efter helgens roliga utgång med mina vänner. Men jag saknar lite ensamtid. Sitta i bilen själv. Ha en egen kväll hemma. Ta en promenad själv. Äta lunch själv. Jag ska planera in manusläsning själv i någon mysig hotell-lobby. Det blir bra.
  • Hälsa. Jag fortsätter att skippa köttet utan problem. Kvällens middag blev vegetarisk lasagne. Jag minns dock inte när jag tränade sist. Det är alltid det som stryker för att jag inte tycker att det är roligt eller värt tiden. Jag väljer jobb och böcker framför på kvällarna. Men jag vet att jag måste stärka kroppen för att orka. Dessutom finns det noll ursäkter med hemmagymmet (Odd besöker det flitigt). Men kvällsyoga borde jag kunna göra för att komma ner i varv.
  • Ekonomi. Ja, det höll på att bli en väldigt trist månad för min del då jag tappade bort min Chanel-väska på nattklubben. Men en tjej hittade den, lämnade in den (!) och jag kunde hämta den dagen efter. Hur snälla människor finns det på denna jord? Jag fick tag på hennes nummer och hörde av mig för att tacka. Hur som helst har jag har lärt mig en läxa att jag ska skippa sådana dyrgripar när jag är ute och dansar….