Mode

Höstens största trend: Glammig Goth

Höstens största trend: Glammig Goth
18 Se Bildspelet

Zara, 79,90 kr

Zara, 249 kr

 
Den här säsongen är nattsvart det nya svarta. Sofistikerat goth är ledordet för höstens största (och mörkaste) trend som kommer med en glammig tvist.
 
Subkulturer har alltid kittlat stora modeskapare. I höst tar mörkret över catwalken med modehus som Givenchy, Lanvin och Altuzarra i spetsen. Den här dramatiska nattsvarta looken kräver att du släpper lös din inre vamp med goth-inspirerade plagg i exklusiv spets, lyxig sammet, päls och mjukt läder. Tuffa till stilen med matrix-inspirerande attribut för pricken över i:et. Vi fick en försmak av trenden redan hösten 2012, men då i en mjukare förpackning utan spikar och bultar. Den här säsongen tar vi istället ut svängarna ordentligt.
 
Riccardo Tisci på Givenchy tog den viktorianska siluetten och uppdaterade den till nutid. Medan New Yorks designkung Alexander Wang valde att kombinera urbana plagg med lyx. Tack vare de lyxigare materialvalen blir den gothinspirerade kollektionen väldigt bärbar.
&nb
Designern Simone Rocha visade en mognare tolkning av trenden och lät praktfull spets spela huvudrollen. Resultatet? En fullvuxen Wednesday Addams.
 
Är du sugen på att anamma trenden? Investera i dramatiska spetsplagg, mjukt skinn, skräddade siluetter och glittrande metalliska inslag. Skapa kontraster genom lekfulla materialval. Oavsett om du väljer att omfatta stilen fullt ut eller bara doppa tån – så är det dags att övergå till ”The dark side”.
 
Kolla in bildspelet!
 
 
Av: Petra Tungården
Foto: All Over Press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!