Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

VECKANS STIL: CARIN WESTER

Carin Wester, designar i dagsläget sin 20:e kollektion för succémärket med samma namn. Mellan skissande och lansering av en ny kollektion fick vi en snabb pratstund med Carin och bad henne att berätta om jobbet som kläddesigner.

 

WESTER_PORTRAITS_090623-177_lev

 

 

Berätta vad som händer i ditt liv just nu?

– Jag har nyligen blivit mamma vilket gör att jag får passa på att vara kreativ när tillfälle ges. Just nu introducerar vi en pre-kollektion som vi ska fotografera av nästa vecka. Det blir en pre-spring för 2015 med väldigt många fina plagg.

 

Vilket är snyggaste plagget att investera i, i vår?

– Jag tycker att det är en vårkappa. Vi har gjort två stycken, en salt-och-peppar kappa med ett brett skärp som hänger på höften och en vit parkas i handmålad i linne. Den tunnare kappan känns kvinnlig och helrätt i vår.

 

Tre nyckelplagg du tycker att varje person bör ha i garderoben?

– Då måste jag säga den här svarta ”gubb-byxan” som alltid har sett likadan ut och man bara ändrar i material utifrån vilken säsong det är. Sen tycker jag en snygg skinnjacka och ett par platta sneakers.

 

Du jobbar som designer – hur ser arbetet med en kollektion ut?

– Först börjar jag med att göra en stor research – vilket är en väldigt omfattande och ganska lång process. Vanligtvis innehåller även researchen en eller två inspirationsresor. Steg två blir att sätta ner riklinjer för den kommande kollektionen och inte vara för allt för spretig. Jag försöker alltid att bygga upp en kollektion på tre huvudnummer – classic, day, fashion. Sen sätter jag mig ner med teamet och vi pratar om hur vår person vi tar fram kollektion för ser ut och bygger den därutifrån.

– Nästa steg blir att måtta med hjälp av en mönsterkonstruktör. Därefter är det avprovning som står på agendan och det är då alla prover kommer. Då provar vi noggrant igenom så att alla silhuetter känns rätt och helt hundra. Slutsteget blir att jobba fram en modevisning som visar upp hur Carin Wester kvinnan ser ut den kommande säsongen och till sist efter att säljteamet sålt in kollektionen till återförsäljare så landar plaggen i butik.

 

Ditt bästa stiltips?

– Att lägga lite extra krut på skorna. Oavsett om det är ett par finskor, klackar eller snygga stövletter så är välvårdade skor något många kan bli bättre på. Ett par fina och putsade skor lyfter klädvalet!

 

 

Läs här om Carin Westers senaste visning under MBFW Stockholm.

 

 

– Martin Hansson

Foto. Press

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!