Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Elegans för den sportige

Modernt sportig och klassiskt elegant. Blanka material mixas med ull i vinterns smartaste stil.

Blazer tillsammans med joggingbyxor. En blank nylonjacka till kostymbyxor. Låter det konstigt? Snarare ultramodernt. -Man kunde till exempel se det i Lanvins kollektion för H&M, att man mixar traditionell herrklädsel ihop med sportiga plagg, säger Cafés modechef Daniel Lindström. Men stilen handlar om konstraster snarare än krockar. Skippa sportloggor och skrikiga färger. -Det ska kännas snyggt och sofistikerat, välj hellre svart och marinblått. Ett bra knep är att använda sportiga accessoarer – en ryggsäck eller nylonbag till en ullrock och kostymbyxor.

Den blanka dunjackan har sin självklara plats i vinterns modebild. Klassikern Moncler är det bästa exemplet på sportig elegans. -Men det har också kommit många snygga, lite mer prisvänliga dunjackor. Jil Sanders kollektion för Uniqlo – som man visserligen inte kan köpa här – innehöll massor av snygga dunjackor, som hon matchade med flanellbyxor. Det känns verkligen rätt i tiden. Med Prada Sport i spetsen har modevärlden blickat åt sportarenorna ett bra tag. Samarbeten som Hussein Chalayan och Alexander McQueen för Puma är vanliga nuförtiden  och det är lättare än någonsin att hitta sportiga, men stiliga plagg. -Ta Nikes modell Lunarwood. De är gjorda för att springa terräng i – men eftersom den är helsvart känns den elegant. Orange hade den inte funkat lika bra, säger Daniel Lindström.

Metro Stil i samarbete med Café.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!