Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Ett smart drag – 20 drömköp som fixar de rätta ränderna våren 2016

Ett smart drag – 20 drömköp som fixar de rätta ränderna våren 2016
20 Se Bildspelet

Ränderna går kors och tvärs över vårmodet. De stora modehusen visar den solklara vägen till att bemästra den linjära trenden. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig genom den randiga djungeln.
 
Den linjära mönsterbilden dominerar i våra skandinaviska garderober. Men den här säsongen har jakten på ränderna fullkomligt exploderat. Hos modehuset Stella McCartney kunde vi se plisserade klänningar i horisontella och vertikala ränder. Hos danska klädmärket By Malene Birger såg vi randigt på både skräddade kostymer och kjolar.

Tjocka, smala, vågrätt eller lodrätt. Valet av rand spelar ingen roll, men det är uppbenbart att randigt är den rätta vägen att gå.
Ta chansen att ta ut svängarna och bär ränder åt alla håll och kanter. Matcha flera olika randmönster i en och samma look för att anamma trenden på bästa sätt. Prova att bära randiga klassiker på nya sätt. Varför inte kombinera en vågrandig topp till en tidlös långrandig skjorta? I vår lever vi efter mottot more is more.

Ränder är inte bara ett fint mönster utan kan även trolla fram både längre ben och bredare höft. Vill du att dina ben eller överkropp ska se längre ut? Satsa på vertikala ränder. Sugen på farliga kurvor som sångfågeln Beyonce? Fram med den horisontella bredrandiga tröjan som förstorar.

Just nu svämmar butikerna över av randiga alternativ och flera av våra svenska designers presenterade i höstas en catwalk så randig att våra ögon nästan gick i kors. Kolla in bildspelet för massa info!
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!