Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

HAMMNA INTE I REA-FÄLLORNA

Mellandagsrean har precis börjat och det är lätt hänt att man hamnar i REA-fällorna om man går ut oförberedd! Vi hjälper dig genom REA-djungeln och ger dig här fyra tips på hur du undviker de onödiga köpen.

Av. CAROLINE SANDSTRÖM

PLANERA
Försökt att alltid planera vad du ska sikta in dig på innan du åker in till stan. Att bara gå runt och inte veta vad man är ute efter är farligt då du hela tiden lockas av billigare priser vilket i sin tur leder till att det lätt blir onödiga köp. Så gå igenom garderoben hemma, tänk igenom noga på vad du behöver och skriv ner. Ta med dig lappen ut på stan och spana efter det du verkligen behöver och vik dig inte för resterande frestelser.

SKIPPA TRENDERNA
Trender kommer och går – men klassikerna dem består. Det är lätt hänt att man äntligen slår till på den där trend-jackan som “alla” andra har sprungit runt i hela hösten bara för att man har råd med den på read. Vårt tips – slå inte till! Du kommer tröttna på jackan fortare än kvickt då den nästa säsong inte kommer att vara lika ball – plus att du redan innan du har köpt den har sett den överallt. Köp hellre en klassisk jacka så som en snygg skinnjacka eller en längre rock som alltid är aktuella och trendiga.

REKA
Det är alltid bra att reka innan man går ut på jakt. Besök dina favoritbutiker eller gå in på dina favorit shoppingsidor på nätet och se vad som finna inne. Skriv upp vilka saker du skulle kunna köpa för ordinariepris för att sedan se om de kommer på rean. Tänk på att ha is i magen och shoppa gärna inte på rea under 30% – speciellt inte om det är jättedyra saker. Efter nyår sänks reorna ytterliga och du kommer kunna hitta plagg och accessoarer för 70% billigare och ibland mer.
HA KOLL
Se till att ha koll på nästa säsongs trender. Vissa trender håller i sig och då är det ju perfekt att slå till på plagg som både är trendiga nu och sen. Surfa in på Style.com och spana in SS13 visningarna för att se vad som kommer härnäst.

KLASSIKER
Det bästa tipset av dem alla är att bara slå till på klassiska plagg i lyxiga material. Spana efter tröjor i ull och kashmir och jackor och rockar i ull och skinn. Satsa även på klassiska accessoarer som den svarta finskon och den enkla kuvertväskan. Tänk kvalité och passa på att köpa plagg eller accessoarer i lyxiga material som håller betydligt längre.

Spana även in redaktionens 12 dyrgripar till favoriter som just nu finns att shoppa på REA:n!


Kavaj. Mango, 599 kronor
Jacka. Stella McCartney, 5990 kronor

Tröja. Isabel Marant, 3099 kronor
Väska. Alexander Wang, 2999 kronor


Rock med skinndetaljer. Alexander Wang, 6599 kronor
Kostymbyxor. Joseph, 1799 kronor
Rock. Mango, 899 kronor


Väska. Stella McCartney, 3999 kronor


Underklädesset. Stella McCartney, Trosor, 350 kronor. BH, 599 kronor
Jacka. Acne, 9999 kronor


Skor. Jimmy Choo, 2999 kronor
Skinnjacka. Joseph, 5999 kronor

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!