Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

HON VANN H&M DESIGN AWARD 13

Idag delades H&M Design Award ut för andra året i rad och hela syftet med priset och tävlingen är att stötta och uppmuntra unga modetalanger i början av sin karriär. Sammanlagt tävlade nitton designskolor från åtta länder där alla kämpade för att övertyga den hårda juryn bestående av bland annat modellen och fotografen Hanneli Mustaparta, H&Ms chefsdesigner Ann-Sofie Johansson, Editor-at-Large på Style.com Tim Blanks, och H&M’s kreativa rådgivare Margareta Van Den Bosch. Vinnaren i år blev Minju Kim, en 26-årig student vid Kungliga Konstakademin i Antwerpen som kammade hem en prissumma på 50 000 euro och chansen att vidareutveckla plagg från kollektionen för att sedan sälja dem i utvalda HM butiker under hösten.

– Jag har fortfarande inte fattat att jag har vunnit H&M Design Award 2013. Det känns helt otroligt att få ha en egen visning på Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week. Det är en fantastisk möjlighet och det kom verkligen som en överraskning för mig”, säger Minju Kim, vinnaren av H&M Design Award 2013

Kollektionen var lekfull och färgglad och stack ut rejält jämfört med andra märken som hittills visats under MBFWS. Designern Minju Kim visade sig vara en talang på att leka med olika dimensioner och visade upp snitt och skärningar som vi tidigare inte har sett. Hon lyckades ge nytt liv till volangen som skickligt visades upp på diverse olika sätt såväl på kostymbyxan som på den överdimensionerade kappan. Man såg tydliga referenser från det japanska modet och vi fick bland annat se masker och arméliknande boleros i guld och silver som var som tagna från den japanska samurajen. Det ska bli intressant att se hur kollektionen kommer att utvecklas för att sedan säljas i olika H&M butiker då den sträcker sig långt över den enkla estetiken som vi är så vana vid att se i Sverige.

Av. CAROLINE SANDSTRÖM

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!