Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Indiska

I vår vill vi klä oss som Ana Gil de Melo Nascimento!

”Kläderna hjälper mig att hitta karaktärernas essens”. Ana Gil de Melo Nascimento är den högaktuella skådespelerskan som har setts i succéserier som Gåsmamman, Jordskott och Hassel. Nu frontar hon den nya kollektionen The Boho Way som Indiska lanserar inför våren. I samarbete med Indiska visar vi hur du kan kopiera Anas kreativa och bohemiska stil.

Foto: Indiska

Nu lanserar Indiska ett helt nytt koncept med kollektionen The Boho Way. I kampanjen har de valt att lyfta autentiska personer istället för modeller och först ut är Ana Gil de Melo Nascimento. Själva kollektionen har hämtat inspiration från den bohemiska livsstilen, där mjuka bomullsmaterial och naturnära toner står i fokus. Paisleyprint tillsammans med korallfärger sätter tonen och den indiska chintzblomman är genomgående i kollektionen. Kollektionen finns tillgänglig i butiker och på Indiska.com och består av både mode och inredning.

– Kampanjen The Boho Way är för mig en medveten strävan att ha en kärleksfull inställning, leva med respekt för både miljön och andra människor och samtidigt våga vara sig själv, säger Ana Gil de Melo Nascimento.

 

Foto: Indiska

Hur kom det sig att du valde att bli just skådespelerska? 

– Många saker drog mig till skådespeleriet, men det var inte självklart. Att drömma är ju en sak, men jag vågade inte tänka att det var möjligt. Som liten levde jag i fantasierna, läste mycket böcker, pratade oavbrutet och höll hela tiden på med olika uppspel i skolan. Ett starkt minne jag har är från en dag då jag var ensam hemma någon gång i tonåren. Det var mitt på dagen och jag råkade sätta på tv:n där en teater av Lars Norén visades– jag blev bara helt uppfylld. Jag älskade att höra dem tala så hänsynslöst sant, roligt och så smärtsamt på samma gång. När jag efter några års sökande insåg att jag vill bli just skådespelare sökte jag till teaterhögskolan och kom in.

Var hittar du inspiration till dina roller?

– Inspirationen kan komma från många olika källor. Jag hittar den i läsningen, i mötet med min medspelare, i musik, eller i en stark upplevelse jag haft. Den kan utlösas av en situation eller en människa, det varierar så mycket. Jag får söka och hämta inspiration aktivt i saker som betyder mycket för mig.

Hur påverkar kläderna hur du utvecklar rollfigurer? 

– Just nu skall jag spela tre olika karaktärer, från tre olika generationer, och för att bli både mycket yngre och mycket äldre har kläderna varit otroligt viktiga för att få den inre känslan att stämma med det yttre. De hjälper mig hitta karaktärens essens.

Vad ger dig inspiration i vardagslivet?

– Min dotter, och kraften i den kärleken, inspirerar mig. Min familj och mina närmsta vänner som är så otroligt starka kvinnor inspirerar mig. Inredning inspirerar, jag njuter av att fixa med mitt eget hem och få känna det levande i enkla saker som färska blommor. Jag inspireras av att umgås med vänner, fylla huset med barn, mat, musik, ro och skönhet.

 

Foto: Indiska

3 snabba med Ana


Vad gör du för att…

…varva ner?
– Jag jobbar intensivt i perioder, så det är mest att få att vara hemma och göra sånt vi tycker är skönt och roligt. Jag mediterar ibland och jag har börjat på keramik! Älskar att dreja, att läsa och skriva. Få tid att göra det som faller en in.

…känna lycka?
– Se min dotter lycklig, tacksamhet för det goda i livet, ljuset, kärleken, ynnesten att ha en stark och underbar familj. Att umgås med goda vänner, lyssna på musik och att vistas ute i naturen är också saker som får mig att känna lycka.

…känna dig stark?
– Känner mig stark när jag känner mig fri och inte rädd, när jag kan dra lärdom av svårigheter.

 

I samarbete med Indiska. 

 

Så skapar du stilen

"DESERT"

En klänning i grönt med klassiskt paisleymönster. Går att bära både som klänning och kimono!

Indiska, Desert Dress, 499 kronor

Klicka hem den här

Nästa bild

"MAGNOLIA"

En rosa, långärmad tunika i en glansig viskosblandning och med print av blommor. Perfekt till sommaren!

Indiska, Magnolia Tunic, 399 kronor

Klicka hem den här

Nästa bild

"FEODORA"

En plisserad kjol i mörkrosa som ger din outfit det lilla extra!

Indiska, Feodora Skirt, 349 kronor

Klicka hem den här

Nästa bild

"AVERY"

En lång, mönstrad skjorta som passar perfekt med ett par byxor under!

Indiska, Avery Shirt, 399 kronor

Klicka hem den här

Nästa bild

"LUCKY"

En vårbyxa med paisleymönster i grönt. Kombinera med klänningen “Desert” för ett matchande set!

Klicka hem dem här

Nästa bild

"MAGNOLIA"

En blus med ballongärm och print av blommor. En riktigt sommardröm!

Indiska, Magnolia Blouse, 349 kronor

Klicka hem den här

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!