Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

INFÖR MODEVECKAN MED PAMELA BELLAFESTA

Om bara några dagar drar Mercedes Benz Fashion Week Stockholm igång. Under dessa tre dagar samlas hela Sveriges modeelit för att spana in vårkollektionerna 2013. Men som alla vet är det inte bara en catwalk som pågår innanför tälten – utan det pågår även en utanför. Metro Mode ger dig en uppvärmning inför modeveckan genom att ta en kort snackis med några av Sveriges största namn inom modevärlden. Vi har bland annat tagit redan på vad förväntningarna är inför visningarna, om man redan nu har planerat vad man ska ha på sig och vem man kommer spana in lite extra. Näst på tur är den väl anlitade frilansstylisten, Pamela Bellafesta.

1. Vad är dina förväntningar inför modeveckan?
Det ska bli kul att följa de relativt nya designerna som har dykt upp den senaste tiden och som verkligen levererar fina kollektioner på ett sätt som känns nytt för Svenskt mode. Tänker då framför allt på Nhu Duong, Fadi el Khoury, Altewaisaome och Maria Nordström

2. Har du redan bestämt vad du ska ha på dig?
Jag stylar Styleins visning så jag har mest modellbokningar i huvudet för tillfället. Så det kommer nog bli så att jag slänger på mig det vanliga – en lång kappa från Acne eller Stylein med monk straps från J.Lindeberg och mina trasiga jeans (som borde ha bytts ut för länge sen men har inte hunnit).

3. Vilken/vilka visningar ser du mest fram emot?
Jag ser mest fram emot Maria Nordström. Hennes höstvisning med plagg som dekorerats med handplockade snäckor gör att man vill ha en uppföljare – vad har hon hittat på stranden den här gången?

4. Vem kommer du spana lite extra på under modeveckan?
Jag tycker alltid det är kul att se vad designers har på sig när de ska tacka efter visningen. De plaggen de väljer betyder oftast att det ligger mest kärlek bakom just det.

 

Av. Caroline Sandström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!