Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

MODEVECKAN INLEDDES MED SVENSK HAUTE COUTURE

Hans klänningar och kreationer har blivit jämförda med designern Elie Saabs och han har tidigare jobbat som designassistent för Christian Dior och Lanvin. Idag visade en av Sveriges få couturedesignerns upp en stark kollektion som andades lyx och elegans, och för första gången under Mercedes Benz Fashion Week öppnades veckan av en Haute Couture designer i Stockholm.

Delikata, transparanta tyger som blandas med traditionella material, lager på lager och enkla hybrider som förs samma med avancerade design- och skräddartekniker – detta är det karakteristiska elementen för designern Fadi el Khour. Hans design bygger på skräddarsydda kreationer och lager av olika material där plaggen har en perfekt konstruktion inifrån och ut.

Kollektionen med den estetiska inspirationen tagen från fotografen Lillian Baseman och från slottet Palace of Versailles inredning i Frankrike, svepte ordagrant förbi i Berns Salonger och vi fick se sagolika klänningar, täckta av detaljer och broderier som kräver otaliga timmar att skapa, i olika nyanser av beige med inslag av skimrande guld och silver. De genomgående materialen var siden, råsiden och spets.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!