Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

NYA SILUETTER HOS PROENZA SCHOULER SS14

Psh_SS14_006

 

Plisserade vadlånga kjolar och klänningar, välskräddade kappor och västar med detaljer skapade av inspiration tagen från möbelindustrin, rundaxlade tröjor och byxor skurna på ett nytt, annorlunda och intressant sätt.

Till våren berättar Lazaro Hernandez och Jack McCollough att inspirationen till deras vårkollektion är tagen från möbeldesignerserna och artisterna Sergio Rodrigues, Robert Ryman, och Piero Manzoni som tillsammans bildar en eklektisk grupp människor. Men en sak som de har gemensamt är deras sätt att jobba med djup och textur och att de helt och hållet skippar det rena och platta linjerna. Detta är även tydliga referenser som vi ser i Hernandez och McCollough formspråk och med hjälp av något som såg ut som målarfärg och svart eltejp skapade designduon en fängslande och intressant kollektion där välskräddade jacquardjackor och vadlånga rockar matchades med rundaxlade tröjor, ankellånga plisserade kjolar och klänningar och ovanligt skurna kostymbyxor med råa kanter. Färgpaletten gick i beigt, svart, vitt, och rött med inslag av ljusgult och metalliska kulörer i grått, svart och koppar. Materialvalen blev bomull, kräppad siden, och ull som mixades upp med metallvaror i form av knäppen och spännen i silver och guld. Det var en fint genomgående kollektion med ett detaljarbete som gjorde den mer intressant än tråkig. Vi älskar den nya typen av skärning på kostymbyxan och hade önskat att de välskräddade rockarna hade funnits i butik nu då det hade passar perfekt under Sveriges mörka höst och vinterhalvår.

 

Av. CAROLINE SANDSTRÖM Foto. ALL OVER PRESS

 

Psh_SS14_001 Psh_SS14_014 Psh_SS14_026 Psh_SS14_017 Psh_SS14_049 Psh_SS14_058 Psh_SS14_062 Psh_SS14_074 Psh_SS14_094 Psh_SS14_099 Psh_SS14_114 Psh_SS14_102

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!