Mode

Petra Tungården tipsar om trix och knep som fixar snyggaste midjan!

Petra Tungården  tipsar om trix och knep som fixar snyggaste midjan!
4 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/11/midja.jpg

Genom att välja rätt plagg kan du framhäva det bästa med din figur. Många förstår inte hur mycket rätt val av plagg faktiskt kan göra. Börja med underkläderna. Är du trött på fodralklänningar som ger fyra bröst och troskanter som skapar refuger där det borde guppa en Beyonce-rumpa? Preppa med ett par hold-in trosor som hjälper dig att slimma till midjan.

Till vänster: She In, 159:-
Till höger: Karen Millen, 2 250:-

https://metromode.se/files/2015/11/midja2.jpg

Att välja rätt materialval och färger är också viktigt. Enfärgat förminskar alltid, ljust och mönstrat ger en illusion av att man ser större ut. Välj rätt färg och rätt mönster på rätt ställe. Ett smart knep är att välja plagg med revärer som är mörka med en ljus botten. Gärna som är format till en silhuett av ett timglas vilket förstärker midjan ännu mer.

Till vänster: Asos, 499:-
Till höger: Karen Millen, 2 699:-

https://metromode.se/files/2015/11/midjan2.jpg

Ett klassiskt stylingtips är att addera ett skärp som smiter åt i midjan där man är som nättast. Är man rakare i kroppen och vill framhäva midjan är ett bra knep att investera i en vippig klänning som skapar en illusion av en höft.

Till vänster: DSQUARED2,  5 900:-
Mitten: Oasis, 380:-
Till höger: Zalando, 1695:-

https://metromode.se/files/2015/11/midjan3.jpg

Draperade plagg är en väl investerad slant om man vill leka med kroppens proportioner. Fungerar suveränt både för att förminska och för att ge form. Ett bra tips är att jämna ut proportionerna för att skapa illusionen av en midja. Är du ett klassiskt päron, med bredare höft och nätt upptill? Addera plagg med markanta axlar eller välj plagg som framhäver axlarna. Ett annat tips är att välja byxor med hög midjan som riktar allt strålkastarljus mot just midjan.

Till vänster: Jaeger “Pleated drape dress”, 1 240:-
Mitten: Top Shop, 330:-
Till höger: Wallis, 599:-

Med små medel kan du trolla med din figur. Trolla enkelt fram en midja med rätt plagg. Metros moderedaktör Petra Tungården avslöjar knepen som ger en timglas silhuett. Se upp för farliga kurvor.
 
 
Markera, drapera eller skapa illusioner med hjälp av färg. Kolla in bilspelet för att se hur du på bästa sätt kan framäva din timglasform.
 
 
Läs också:
11 tips på hur du gör din garderob mer miljövänlig
Mitt Modeliv med Amanda Schulman: ”Jag var en kicker i högstadiet”
Vassa pumps för säsongens alla fester

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!