Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Så blev Linda Hallberg kvitt sitt synfel

Memira
 
Synfel är inte bara jobbigt, det skapar även en kontinuerlig kostnad. Det handlar om nya glasögon, linser och linsvätska. Make up-artisten, hårstylisten och bloggerskan Linda Hallberg valde att ta saken i egna händer och bokade en ögonlaseroperation. I dag är hon kvitt sitt synfel.
 
– Nu kan jag äntligen vakna upp på morgonen och se, säger hon.
 
Från början fanns det ingen tanke kring att jobba med smink. Det var samarbetet med människor som lockade för Linda Hallberg. Intresset för att måla, rita, hitta mönster och färger kombinerat med människosamarbetet blev till verklighet när Linda Hallberg år 2006 började en makeuputbildning. I dag frilansar hon som makeup- och hårstylist, driver den populära bloggen lindahallberg.se och kommer inom kort att starta sin egen makeupkollektion.
– När jag var 18 visste inte jag inte ens vad en concealer var. Jag har fått kämpa mig fram. Men yrket är otroligt inspirerande, kul och ger väldigt mycket tillbaka, säger Linda Hallberg.
 
Som makeupartist är det viktigt att ha ett sinne för detaljer, mönster och färger. Linda Hallberg har alltid varit kreativt lagd, och finner det lätt att hitta ny inspiration till sitt yrke. Men hon började känna sig trött på allt krångel kring grusiga ögon på morgonen, linser och glasögon. Hon bestämde därför sig för att ta uti med sitt synfel och kontaktade Memira Ögonklinik.
– Jag var närsynt, och ganska trött på att behöva lägga pengar på glasögon och linser i flera år till. Så efter en konsultation hos Memira bestämde jag mig för att göra en ögonlaseroperation.
 
Hur gick behandlingen till?
– Jag fick en lugnande tablett, lägga mig på en brits och sedan skötte kirurgen, sjuksköterskan och ögonlasermaskinen resten. Det kändes självklart lite obehagligt eftersom att det är ögonen som opereras, men det gjorde inte ont alls. Jag hade ont i ögonen i cirka fem timmar efteråt, och ögonen tårades väldigt mycket, men jag fick smärtstillande ögondroppar under tiden så det var inte så farligt. Sedan var det som att någon knäppte med fingrarna så var smärtan borta och jag såg allting klart. Det var häftigt.
 
Hur gick tankarna innan?
– Självklart funderade jag på vad som kunde hända. Men metoden som användes på mig heter FS-LASIK och är den minst smärtsamma. Det är en väldigt säker metod, så jag var inte så orolig.
 
Hur blev du bemött hos Memira Ögonklinik?
– Jag blev jättebra bemött och kände mig väldigt trygg. Fick svar på alla mina frågor och ett telefonnummer till en ögonläkare som jag kunde ringa om jag var orolig över något.
 
Hur har resultatet blivit?
– Jättebra. Jag har inte upplevt några nackdelar eller biverkningar. Direkt efter behandlingen kunde jag se lite ”glöd” runt lampor när det var mörkt, men nu ser jag fantastiskt bra. Jag rekommenderar det verkligen.
 
Fakta om Linda:
Namn: Linda Hallberg
Ålder: 27 år
Gör: Makeup- och hårstylist och bloggerska
Utbildning: Eftergymnasial makeupartistutbildning
Bor: Stockholm
Favoritsmink: Ögonbrynsprodukter
 
Här kan du läsa mer om Memira Ögonklinik.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!