Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Så stylar du den vita klassiska skjortan

Att den vita skjortan är ett basplagg alla borde äga är inget vi behöver informera er om. Den är en bra byggsten för flera olika outfits och ibland tryter inspirationen till hur den ska stylas på nya, innovativa och intressanta sätt. Här nedan listar vi några tips och trix som är bra att tänka på.

1. Försvåra inte 

Oftast är enkelheten det allra bästa. Så komplicera inte för mycket utan låt basen vara så enkel som möjligt. Matcha din vita skjorta med ett par klassiska blåjeans för en snygg och stilren look. Gör den sedan intressant och unik i form av sko- och accessoarval. Tänk färg, mönster och form som hjälper dina accessoarer att stå i fokus.

2. Tänk på materialet 

Den vita skjortan fungerar minst lika bra till vardags som till fest. Men var noga med vilket material du väljer till de olika tillfällena. Satsa på en lite tunnare variant, gärna i material som siden eller satin, till festen medan den gärna får vara något tjockare och gjord av bomull eller linne till vardags.

3. Var noga med detaljerna

Skjortan är mångfacetterad på det sättet att den byter utseende likt en kameleont beroende på hur du knäpper knapparna, stoppar in eller rullar upp ärmarna. Så var noga med detaljerna. Matchar du den till exempel med ett par sylvassa klackar och kostymbyxor och vill styla ned den något? Knäpp då upp en knapp extra och rulla upp ärmarna. Vill du däremot dressa till den är det bara att knäppa en knapp extra och kanske till och med hela vägen upp. Stoppa sedan in skjortan i byxorna och på med en kavaj som pricket över i:et. Vill du även vara riktigt stilsäker adderar du en centimetertunn scarf som du knyter som en rosett likt flugan på killarnas sida. C’est tout!

4. Testa dig fram

Skjortan är det perfekta plagget att matcha under andra plagg, så var inte rädd för att testa dig fram. Ett trendriktigt alternativ att bära den på just nu är under den stickade västen!

Läs också: Västen är höstens trendigaste plagg! 25 favoriter just nu

5. Matcha den rätt 

Tänk kontraster eller monokromt vitt. Den vita klassiska skjortan ihop med ett par vita jeans eller en vit kostym är en kombination som alltid kommer vara aktuell. Men det är också snyggt att matcha den med abstrakt svart.

6. Ändra utseendet 

Tänk på att du enkelt kan ändra utseendet på den genom att knyta en bohemisk knut i midjan. Detta är både ett snyggt och enkelt knep som fungerar utmärkt ihop med jeansen med hög midja, klänningen eller pennkjolen.

Vit Skjorta - NA-KD KÖP

Vit Skjorta - NA-KD

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit Skjorta - Carin Wester KÖP

Vit Skjorta - Carin Wester

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit Skjorta - Arket KÖP

Vit Skjorta - Arket

Pris: 699 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit Skjorta - NLY Trend KÖP

Vit Skjorta - NLY Trend

Pris: 209 kronor. (Nedsatt från 349 kronor)

KÖP

Nästa bild
Vit skjorta - COS KÖP

Vit skjorta - COS

Pris: 590 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit Skjorta - NA-KD KÖP

Vit Skjorta - NA-KD

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit skjorta - Weekday KÖP

Vit skjorta - Weekday

Pris: 400 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit skjorta - NA-KD KÖP

Vit skjorta - NA-KD

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit Skjorta - Newhouse KÖP

Vit Skjorta - Newhouse

Pris: 999 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit skjorta - Nelly KÖP
Nästa bild
Vit skjorta - Weekday KÖP

Vit skjorta - Weekday

Pris: 350 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vit Skjorta - Baum und pferdgarten KÖP

Vit Skjorta - Baum und pferdgarten

Pris: 1 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!