Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

TEST

Underbart under – välj rätt behå

En bra behå är så bekväm att du inte märker av den, och så diskret att den inte syns genom kläderna. Men att hitta rätt är inte det lättaste.

– Precis som med kläder och skor passar inte alla kvinnor i alla modeller. Ta hjälp av en expert – det är du värd, säger Annelie Carlsson, behå-expert på Triumph.

Sju av tio kvinnor köper fortfarande fel behå-storlek. Storleksguiderna är ofta förvillande och det vanligaste misstaget är att vi köper för små behåar.

Är du trött på underkläder som skaver och gör ont så är det dags att ta hjälp av riktiga proffs. Precis som när du provar skor eller andra kläder.

– Från push-ups som gör att bysten ser större ut till minimizers som får bysten att se mindre ut – det finns en uppsjö av olika behå-modeller. Och beroende på din outfit och vad du vill framhäva kan det vara en djungel att hitta rätt. Storlekarna är inte heller någon exakt vetenskap, utan skiljer sig åt mellan olika modeller och material, förklarar Annelie.

I Triumphs underklädesbutiker runt om i Sverige hjälper behå-specialister varje dag mängder av svenska kvinnor att hitta rätt. En gång för alla. Därför bad vi Annelie Carlsson om de bästa tipsen för underbara underkläder.

 

1. Mät rätt. Det vanligaste felet är att man väljer en behå som är för stor runt om men med för liten kupa. Du märker det genom att behån åker upp på ryggen. När du mäter, glöm inte att behån är elastisk medan måttbandet är stumt.

2. Tajt runt kroppen. Behån skall sitta tajt runt kroppen – det avlastar rygg, nacke och axlar med 50 procent.

3. Lyft armarna. När du provar en behå ska du sträcka upp armarna så långt du orkar upp ovanför huvudet. Om banden är rätt uppdragna så ska behån då hamna i rätt position och brösten ska forma in sig i kuporna.

4. Låt outfiten bestämma. Ha minst tre olika behå-modeller och flera färger i din garderob, så att du alltid har en behå som passar till resten av din outfit.

5. Välj rätt färg. En skin tone-behå är den bästa färgen om du bär en ljus tröja ovanpå. Rosa färger och vissa grå och blå nyanser fungerar också, men lite oväntat är faktiskt en vit behå den färg som syns mest under ljusa plag

6. Två dagar är max. Använd inte samma behå i mer än två dagar, och skölj sedan upp den med lite tvål eller schampo. Man ska stretcha ut bygelgången när den är blöt.

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!