Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Därför är den dressade kostymen ett måste hösten 2015

Därför är den dressade kostymen ett måste hösten 2015
12 Se Bildspelet

Vi är nog inte ensamma om att ibland bli avundsjuka på männens mode och speciellt inte när det kommer till kostymen. Men som tur är har den väldressade looken även letat sig in på damsidan och har nu en självklar plats även där.
 
Tack vare detta bjuds vi varje säsong på en ny dressad look att inspireras av där höstens sätt att bära kostymen på är så skräddat som möjligt och speciellt när det kommer till ovandelen. I höst lämnar vi kvar den boxiga, skräddat formlösa och maskulina kavajen på galgen för att istället plocka fram och fokusera på mer feminina snitt och siluetter. Looken tar med andra ord ett ordentligt kliv åt det mer åtsmitande hållet där en tydlig, slank och skräddad midja samt kostymsiluett syntes hos såväl Chloé, Stella McCartney, Prada och Christian Dior.
 
Den slimmade kavajen matchas sedan med antingen den korta eller långa kostymbyxan där skillnaden är, förutom längden, att den långa byxan gärna får vara i en större men fortfarande skräddad modell samtidigt som vi låter den korta gå åt det mer tighta hållet. Missa inte att spana in bildspelet ovan för att inspireras till hur du kan bära den snygga och stilsäkra looken likt de stora modehusen.
 
 
Av. Caroline Sandström
Foto. All Over Press

 
 
Läs även:
Peacoaten – här är 10 snygga klassiker som alltid fungerar
I butik – vinrött, camelbrunt och guld
Så stylar du höstens it plagg – den korta kick-flare byxan
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!