Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

VECKANS STIL: JENNIE-ELLEN

Jennie–Ellen är den talangfulla skodesignern som sedan ett år tillbaka är aktuell med sitt egna skomärke med samma namn. Skorna är allt ifrån klassiskt minimalistiska till okonventionella med djärva detaljer och val av material. För Metro Mode delar Jennie-Ellen med sig av vårens mest populära skor och avslöjar vilken skomodell som får dig att se längre ut.

 

JE HQ

 

Vad har du på gång just nu?

– Jag har precis kommit hem från Hong Kong där jag färdigställt hösten och samtidigt påbörjat arbetet med våren 2015. På plats i Hong Kong kan jag jobba med material och läster tillsammans med mina mönsterkonstruktörer och i den miljön är jag som mest kreativ.

 

Och till frågan många undrar; vilken skomodell är snyggast på fötterna i vår? 

– Om jag måste välja skulle jag säga ett par spetsiga pumps, exempelvis modellen ”Thursday” från min vår-kollektionen. Den modellen har dessutom en lägre klack vilket vi kommer se ännu mer av framöver. Jag föredrar dock variation så helst olika skor alla dagar i veckan.

 

Hur ofta ska man klacka om ett par skor? 

– Så fort man ser att sulan börjar slitas och att skinnet riskeras att skadas. Man ska heller aldrig använda skor där tippen på klacken har lossat. Framförallt om det är skinnsula med tanke på vårt regniga klimat.

 

JE style Bang

 

Finns det någon skotrend som syns extra tydligt denna säsong? 

– Jag ser tre tydliga trender. Klassiska, nätta spetsiga pumps/boots på stilettklack eller kilklack, 90-tals platå, framför allt i vitt och pastellfärger samt sportskor.

 

Största ögonblicket i din designerkarriär? 

– Det har varit några ögonblick genom min karriär som har betytt mycket både för mig personligen och för min karriär såsom när jag flyttade till Hong Kong och fick möjlighet att arbeta så pass nära produktionsprocessen. Men det som nog står ut mest är när jag släppte min egen första kollektion, det är svårt att slå.

 

Hur tar man enklast hand om ett par fina skor? Vad kräver de för vård? 

– Det beror på vad det är för material men till en början är det bra om man impregnerar skorna innan användning. För att underhålla skorna på bästa sätt ska man helst även tvätta av dem direkt efter användning då smutsen fortfarande sitter kvar på ytan. Man bör även välja skor efter vilket sammanhang de ska användas. Mocka är exempelvis ett känsligt material som ska användas under soliga dagar när det är torrt ute och på kvällen väljer man kanske bäst en svart skinnsko som är mer tålig för restaurang och klubbmiljö. Om man ska ut och dansa så är det en fördel med platåskor, då kommer man upp en bit och skon blir då inte lika smutsig. Men att agera praktiskt går ju sällan hand i hand med mode så jag har exempelvis själv tvättat av fjäderskor med diskmedel efter en utekväll.

 

Finns det någon skomodell som gör att man ser längre ut?

– Spetsiga skor med klack gör att benen ser längre ut och kör man en tajt bralla till det får man garanterat en längre siluett.

 

Tre favoriter från din egen skokollektion?

– Svårt, jag gillar ju alla! Det får nog bli sandalen ”Night call” eftersom jag redan flitigt använt den i Hong Kong. Sedan är ”Fog” en sko som passar till allt och som man kan ha i väskan och byta till när man går från jobb till fest. En sista favorit jag kan nämna är ”Bang” för den kan jag dansa i en hel natt utan att bli trött i fötterna.

 

JE style Pillow talk blk

 

 

– Martin Hansson

Foto. Madelen Holmström

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!