Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

10 dejter perfekta för både vackra och regniga höstdagar

Hösten är kanske inte romantikens årstid utan det är väl snarare att hösten är vardagens och de gamla hjulspårens tid. Det finns helt enkelt ingen tid till spektakulära dejter utan vi ligger kanske helst hemma soffan med en påse plockgodis. Vi har tagit tag i saken och listar 10 mysiga och romantiska dejter ni kan göra i höst.

host-dejter-hostdejter-

Gå på höstpromenad bland löven
Är det höst så ska man gå ut i naturen och sparka på höstlöven. Det är både klyschigt och väldigt romantiskt.

 

Besök ett naturreservat
Packa en mysig matsäck med kaffe, varm choklad, mackor och bullar. Ger er sedan av till närmaste naturreservat och gå runt och njut av de vackra färgerna och den friska luften. Välj sedan ut en bra plats för förtära er matsäck på. Otroligt mysigt och era mackor kommer aldrig ha smakat bättre.

 

Laga en höstig gryta tillsammans
Det finns ingenting som kan vara så härligt som att laga mat ihop med någon en tycker om. När det är höst passar det väl inget bättre att laga än ett mustigt långkok. Leta upp ett recept tillsammans och avnjut måltiden till tända ljus och ett glas vin.

 

Gör lyxig varmchoklad
Det finns mängder av aktiviteter att göra när det är höst, men helst av allt vill vi nog mysa. Lyxa till mysstunden med hemmagjord varmchoklad. Blanda mörk choklad, kakao, vaniljsocker och varmmjölk tills du nått den smak du vill ha. Toppa med marshmallows och grädde.

 

Gå på bio
Om renget öser ner finns det bara en sak att göra – gå på bio. Ibland finns det inget bättre än att gömma sig i biomörkret och titta på en bra film. Biobesöket ska självklart innehålla både läsk och popcorn.

 

Åk på en cykeltur
Naturen är som allra vackrast under hösten och det måste du självklart passa på att njuta av. Hyr två cyklar och ger er ut på en upptäcksfärd, det må vara praktiskt att ta bilen men ni får uppleva så mycket mer om ni tar cykeln.

 

Ha filmmarathon
Välj två filmer vardera som ni älskar och vill att er respektive ska se. Lotta sedan vem som får börja visa sin film och sen tittar ni på filmerna i tur och ordning. När varje film tagit slut får den ena börja berätta vad den tyckte och sedan får den andra berätta varför den gillar filmen så mycket. Ett bra sätt att lära känna varandra på ett djupare plan.

 

Gör frukost från grunden
Vaknar ni upp en morgon och regnet öser ner? Häng inte läpp utan passa då istället på att ta en långfrukost där ni gör allt från grunden. Baka brödet, gör müsli och pressa juicen. Perfekt för gråa morgnar.

 

Besök bondens marknad
Hösten är inte bara färgernas årstid utan höst betyder också skördetid. Därför kan ni besöka en marknad där de säljer nyskördade grönsaker, ost och honung. Botanisera bland de lokalproducerade varorna och kalasa på det ni köpt när ni kommer hem. En perfekt helgaktivitet.

 

Besök ett musteri
Vare sig ni har en massa äpplen eller inte är det mysigt att besöka ett musteri. De har ofta försäljning av äppelmust och ibland finns det även caféer i anslutning. Gör er egen äppelmust eller köp deras färdiga must.

Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!