Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

9 mysigaste restaurangerna i Göteborg som du inte får missa

På vår Facebooksida bad vi er läsare att tipsa oss om de bästa restaurangerna i Göteborg. Av alla tips har vi valt ut de nio bästa. 

The Barn

The Barn

Restaurangen beskriver sin meny som enkel men inte tråkig. Maten är gjord av svenska råvaror och inspirerad av den amerikanska matkulturen. På menyn finns bland annat fyra olika sorters hamburgare och milkshakes. The Barn maler själva köttet till hamburgarna och arbetar bara med kött från närliggande gårdar. Med murade väggar och inredning i trä skapas en känsla av att vara i en finare version av en lada.

 

The Barn

Kyrkogatan 11

Göteborg

Foto: thebarn.se

Nästa bild
SK Mat & Människor

SK Mat & Människor

SK Mat och Människor serverar mat och dryck från den svenska smaktraditionen. På menyn finns 12 olika rätter gjorda av lokala råvaror. Det finns även tre avsmakningsmenyer. Det mest speciella med SK Mat och Människor är att de har ett kök utan väggar. Köket är nämligen mitt i matsalen och all mat tillagas framför gästerna.

SK Mat och Människor

Johannebergsgatan 24

Göteborg

Foto: Tomas Yeh/SK Mat & Människor

Nästa bild
TOSO

TOSO

Toso beskriver sig själva som en panasiatisk restaurang. Mat konceptet är att dela och på menyn finns flera olika smårätter att dela på. Rätterna är inspirerade av både Thailand, Kina och Japan. Inredningen på Toso är också asieninspirerad och de mörka dova färgerna skapar tillsammans med ljussättningen en helt annan atmosfär.

 

TOSO

Götaplatsen

Göteborg

Foto: Fredrik Sundqvist/TOSO

Nästa bild
La Cucina Italiana

La Cucina Italiana

La Cucina Italiana är en klassisk italienskrestaurang. Menyn är säsongsanpassad och skapas utifrån vilken råvaror som finns. Därför finns det ingen fast meny utan den anpassas utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen. Restaurangen ligger mittemot Scandinavium, Svenska mässan och Gothia Towers. Den är mysigt inredd och har en perfekt uteplats att sitta på när våren kommer.

 

La Cucina Italiana

Skånegatan 33

Göteborg

Foto: lacucinaitaliana.nu

Nästa bild
Meet

Meet

Meet är en köttrestaurang. För dem så spelar köttet huvudrollen.  Meet’s koncept är att besökaren ska välja själv. Du väljer själv vilket kött, tillbehör och sås du vill ha. Inredningen är stilren med beigea skinnstolar, mörkt trägolv och en enkel men snygg dukning.  Detta är det ultimata stället för dig som älskar kött.

Meet

Geijersgatan 12

Göteborg

Foto: thatsup.se

Nästa bild
Ristorante Bellora

Ristorante Bellora

Mitt på Göteborgs paradgata Avenyn ligger Ristorante Bellora.  Som man hör på namnet är detta en restaurang där både menyn och vinet kommer från Italien.  Maten beskrivs som klassisk italiensk med en modern twist. Inredningsmässigt har Ristorante Bellora inspirerats av Fellinis ”La Dolce Vita” men också av det moderna New York och London.  Blommiga tapeter, rustika trämöbler, enkla dukningar och blomsterarrangemang ger ett trevligt men också lyxigt intryck.

 

Ristorante Bellora

Kungsportsavenyn 6

Göteborg

Foto: hotellbellora.se

Nästa bild
Le Pain Français

Le Pain Français

Le Pain Francais beskrivs som ett Paris mitt i Göteborg och är både ett äkta franskt bageri, konditori, kafé, bar och bistro. På menyn finns allt från havets läckerheter till kolgrillat kött. Inredningsmässigt står det här stället verkligen ut. Lyxiga fåtöljer och soffor i samet, prynader, gulddetaljer och glastak. Stället är en upplevelse i sig och är inte likt något annat ställe.

 

Le Pain Francais Bistro

Kungsportsavenyn 7

Göteborg

Foto: avenyn.se

Nästa bild
Tranquilo

Tranquilo

Tranquilo beskriver sig som en sydamerikansk restaurang dit alla är välkomna att äta, dricka och dansa. Maten är inspirerad av rätter från Brasilien, Peru, Argentina och Mexiko. Tranquilo känns väldigt exotiskt. Stolar i olika färger, en knallrosa bar och massvis med växter. Precis så som vi tänker oss att en restaurang i Sydamerika faktiskt ser ut.

 

Tranquilo

Kungstorget 14

Göteborg

Foto: tranquilo.se

Nästa bild
Tapasbaren

Tapasbaren

Tapasbaren serverar såklart tapas. Tapas är enligt Tapasbaren mat serverad i små portioner under lättsamma och sociala former. Rätterna skapas dag till dag beroende på råvaror och humör.  Restaurangen är mysigt inredd med mycket färg och mönster vilket skapar en spanskkänsla.

 

Tapasbaren

Mariagatan 17

Göteborg

Foto: tapasbaren.se

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!