Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Dagarna innan löning är det nog många plånböcker som börjar eka tomma. Historien

Nöje

13 enkla tips på hur du får lönen att räcka längre

Dagarna innan löning är det nog många plånböcker som börjar eka tomma. Historien upprepar sig gång på gång, när det är två veckor kvar till lön är pengarna som bortblåsta. Fram tills nu – vi delar med oss av våra bästa tips som gör att pengarna räcker längre.

spartips-spara-fa-lonen-att-racka-langre-uffFoto:REX/Unsplash

 

1. Ha alltid kontanter
När du ger dig ut på en shoppingrund ta då ut alla pengar som du förväntar dig göra av med. Sätt upp en budget för dig och lämna kontokortet hemma. Då kan du lätt se hur mycket pengar du gör av med. Du kommer omedvetet tänka igenom dina köp mer.

 

2. Sluta köpa onödiga saker
Det finns så många onödiga saker som du gör av pengar på som du säkert inte ens tänker på. Här listar vi 14 totalt onödiga saker du ska sluta lägga dina pengar på.

 

3. Ta cykeln
Ta en paus från kollektivtrafiken och damma av din gamla damtralla. Både din plånbok och hälsa kommer att tacka dig – win,win!

 

4. Ta med matlåda
Testa att ha med en matlåda varje dag i en månad, vi lovar att du kommer märka att pengarna räcker längre. Tyvärr så försvinner de mesta av pengarna på uteluncher vilket är helt onödigt, för du kommer ändå inte uppskatta utelunchen mer än din matlåda. Lunchen är bara något som ska göras, bättre att spara pengarna till ett mysigt middagsbesök.
spartips-1Foto: Giphy

5. Tänk igenom dina inköp
Handen på hjärtat, hur många spontana inköp har du gjort på lunchen som du senare ångrar? Säkert en hel del. Stressa inte igenom dina köp utan ta tid på dig. Titta runt på lunchen och prova men köp inte. Om det fortfarande känns bra när du har slutat jobbet så är det bara att ta fram plånboken.

 

6. Skriv ner allt du köper
För att få en koll på dina inköp kan du under en månad föra en dagbok över alla dina utgifter. Allt från tuggummipåsen till dyraste väskan, allt ska skrivas ner. Då får du också en klar bild över var alla pengar tar vägen.

 

7. Handla när du är mätt
Handlar du när du är hungrig blir det lättare att både det ena och det andra ramlar ner i kundkrogen. Är du mätt kan du fokusera på det du faktiskt planerade att handla.

 

8. Signa upp dig på e-faktura
Gör om alla dina fakturor till e-fakturor, då slipper du betala alla onödiga fakturaavgifter.

 

9. Laga maten själv
Det kan säkert kännas billigt att köpa halvfabrikat men det blir faktiskt så mycket billigare om du lagar maten själv. Det blir även mer hälsosamt för dig och du vet exakt vad du stoppar i dig.

 

10. Ha alltid en frukt i väskan
Många impulsköp är faktiskt snacks, mellanmål eller godis sånt du känner dig extremt sugen på när du är på väg hem från jobbet. Har du en frukt i väskan kan du alltid ta till den när du känner att suget börjar komma. Billigare och nyttigare.
spartips-1Foto: Giphy

11. Dra ner på restaurangbesöken
Ingen har råd att gå ut och äta varje dag. Bjud hem dina vänner för ett glas vin istället, precis lika trevligt och faktiskt lite mysigare.

 

12. Nätshoppa smart
Vi vet hur lätt det är att bara klicka på ”köp” och även hur det ALLTID slutar med att du köper dubbelt så mycket än vad du tänkt. Ett tips är att lägga allt i kundkorgen och avvakta några timmar eller sov på saken. Är kläderna fortfarande fina dagen efter klickar du på ”köp”.

 

13. Köp en take-away-mugg
Vadå? Köpa någonting, den här artikeln handlade ju om spara. Faktum är att du säkert spenderar hutlösa summor på take-away-kaffe. Lösningen? Brygg eget hemma och ta med i en egen take-away-mugg, vi lovar det är en bra investering.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind