Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

13 roliga och smarta prylar du inte kan motstå

13 roliga och smarta prylar du inte kan motstå
13 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/12/Lås.jpg

App-nyckel

För alla latmaskar lär denna pryl från Sesame snabbt bli en favorit. Men hjälp av din smartphone styr du enkelt låset på dörren och kan alltså ligga kvar i soffan och öppna via appen ifall en kompis ringer på dörren.

Foto: Candyhouse

https://metromode.se/files/2015/12/enhanced-12942-1438709330-7.jpg

Origamikruka

För den som har gröna fingrar är denna origami-kruka en fiffig lösning till att slippa byta kruka i takt med att växten växer. Krukan går att “fälla-ut” för att passa en och samma växt och följ med i utvecklingen.

https://metromode.se/files/2015/12/Pedal.jpg

Pedaler med GPS

Här är en genialisk uppfinningen till den som älskar att cykla till jobbet och inte vill bli bestulen på sin cykel. Dessa pedaler har en inbyggd GPS som du kan koppla till din smartphone för att spåra din cykel ifall någon för för sig att ta med den hem.

Du hittar pedalerna här.

Foto: Indiegogo

https://metromode.se/files/2015/12/enhanced-8309-1445231548-18.png

Rak rygg

Säckar du lätt ihop framför datorn? Idag finns flera typer av ryggstöd som hjälper till för att bevara en bra hållning. Problemet med dessa är att de syns och kan göra det svårt att klä sig. När du sedan tar av dig dem riskerar du också att gå tillbaka till din gamla säckiga hållning.

Upright är därför en smidigare variant bestående av en liten manick du enkelt kan dölja under kläderna och som vibrerar varje gång du tappar hållningen.

Foto: Upright

https://metromode.se/files/2015/12/Uggla.jpg

Hemmabevakning

Har du någonsin funderat på vad din hund gör när du inte är hemma? Eller är du nyfiken på vad som händer när du lämnar barnen själva?
Denna lilla kamera som ser ut som en uggla känner av rörelser i rummet och börjar genast spela in det som händer. I samma veva skickas ett mail till din inkorg med ett filmklipp av händelsen i rummet.

Du kan lätt styra ugglan Ulo via en app i din telefon.

Foto: Ulo

https://metromode.se/files/2015/12/sko.jpg

Egen skodesign

Om du är trött på att ha samma  sneakers som alla andra och vill ha något unikt kan vi tipsa om Shiftwears unika sko som du själv designer via din smartphone.

Foto: Shiftwear

https://metromode.se/files/2015/12/enhanced-26700-1442849666-9.png

Väska med klädställning

Är du en riktig globetrotter kommer du att älska denna resväska. Väskan heter Shelfpack och har en inbyggd klädställning som gör det enkelt för dig att hålla ordning och reda på plaggen under resan.

Foto: Shelfpack

https://metromode.se/files/2015/12/Skärmavbild-2015-12-07-kl.-12.08.11.png

Digital penna

För de som älskar att anteckna med penna men tycker det är jobbigt att överföra anteckningarna till datorn så är denna penna räddningen. Pennan heter Phree pen och den överför automatiskt dina anteckningar digitalt till din surfplatta medan du skriver.

Foto: Omtech

https://metromode.se/files/2015/12/glow.jpg

Självlysande

För den som är ute och rör på sig mycket är Lumos Helmet och Glow Headphones riktigt användbara.

Dessa självlysande produkter med inbyggda ljus gör att du syns när du är ute och springer eller cyklar i mörkret.
Dock är det en viss väntetid på dessa lysande ideér.

 

https://metromode.se/files/2015/12/enhanced-8756-1447052282-6.png

Penna med färgscan

Denna penna är som tagen ur photoshop. Det är en pipett på riktgt som låter dig scanna av vilken färg som helst från vad som helst i din omgivning för att sedan omvandla pennan att skriva i just denna färg.

Det är den ultimata pennan för den som älskar att anteckna med färg.

Pennan heter scribble pen och du hittar den här.

 

https://metromode.se/files/2015/12/Snarkfritt.jpg

Snarkfritt

Har du svårt att sova när din partner snarkar? Nora är kanske något att ge till din partner i så fall.

Det bästa med produkten är att du knappt märker av den men du kommer garanterat märka skillnaden. Nora kan man dessutom ta med sig på resan, den fungerar med alla typer av kuddar och du kan koppla den till din smartphone för att kunna analysera ditt snarkmönster.

Foto: Kickstarter

https://metromode.se/files/2015/12/enhanced-27056-1443292200-7.png

Halsband med GPS

Många hundägare vet hur jobbigt det är när hunden springer bort. Buddy är ett självlysande halsband som lyser i mörkret och som har en inbyggd GPS du kan koppla till din smartphone som spårar din fyrbenta vän ifall denne får för sig att smita iväg på äventyr.

Foto: Indiegogo

https://metromode.se/files/2015/12/grid-cell-2851-1449258215-2.jpg

Projektorlampa

Denna projektorlampa kan du koppla in i din vanliga taklampa som då automatiskt blir en projektor som fungerar på alla plana ytor i ditt hem.

Foto: beamlabsinc

Året 2015 har varit ett påhittigt och kreativt år vilket har resulterat i mängder av smarta uppfinningar att frossa i. Superbra prylar som gör livet både smidigare och roligare. Här är de 13 coolaste prylarna från året som gått – och som dessutom är utmärkta julklappar!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!