Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

17 saker du (förmodligen) inte visste om julklassikern Love Actually

Nu är det jul igen och det är dags att mysa in sig i soffan och titta på Love Actually. Filmen från 2003 gick rakt in i våra hjärtan och hamnade snabbt på listan över de bästa julfilmerna. Nu ska vi se vad du vet om julfilmen som egentligen inte skulle vara en julfilm. 

 

17-saker-du-inte-visste-om-love-actually-ouff

 

1. 2004 blev Love Actually den mest hyra filmen i Storbritannien.

 

2. Love Actually skulle egentligen inte vara en julfilm.

 

4. De säger ordet ”actually” 23 gånger i filmen (eller 22 i själva filmen och en gång i monologen i början).

 

5. Emma Thompson fick ha på sig en så kallad ”fat suit” för att passa in i hennes roll.

 

love-actually-1

 

5. Hugh Grant hatade den berömde dansscenen. Han tyckte det var orealistiskt för att premiärministern aldrig skulle göra så.

 

6. ”Sjön” som Aurelia (Lucia Moniz) och Jamie (Colin Firth) dyker ner i var egentligen bara 45 centimeter djup.  De fick gå på knä och låtsas att de simmande i djupt vatten.

 

7. I filmen är David (Hugh Grant) Karens (Emma Thompson) storebror, men i verkligheten hon är egentligen 17 månader äldre än Hugh.

 

10. Scenerna vid flygplatsen i början och slutet av filmen är autentiska. Ett filmteam var på Heathrow i en vecka och filmade allt som såg intressant ut. Sedan frågade de personer om de fick använda materialet i filmen.

 

 

love-actually-2

 

8. Skyltarna som Mark (Andrew Lincoln) håller upp för Juliet (Keira Knightley), när han berättar att han älskar henne, är faktiskt skrivna av Andrew själv.

 

9. Andrew Lincoln tyckte från början att scenen med lapparna var lite obehaglig och någonting som en stalker skulle göra.

 

12. Hugh Grants karaktär och Colin Firths karaktär skulle egentligen haft varsin film. När Richard Curtis upptäckte att handlingarna liknande varandra så han la ihop dem till en ny film (Love Actually).

 

11. Scenen där Colin (Kris Marshall) förolämpar kockens mat när han försöker flörta med henne kommer från början från Fyra bröllop och en begravning. Då kom scenen inte hela vägen till bioduken men här kom den till användning.

 

love-actually-4

 

13. Laura Linney (Sarah) har själv sagt att hon inte tyckte att Sarah skulle svarat i telefonen när Karl var i hennes lägenhet.

 

14. När Joanna (Oliva Olson) sjöng ”All I Want For Christmas is You” tyckte regissören Richard Curtis att hon sjöng för bra. I sltversionen är sången redigerad för att låta lite mer som att det är ett barn sjunger.

 

15. Emma Thompson gjorde scenen där hon gråter till Joni Mitchell 12 gånger i sträck. Det var inte tänkt att hon skulle gråta, utan det var någonting Emma själv kom på.

 

love-actually

 

16. Barbie-dockorna Karen (Emma Thompson) håller upp är egentligen inga barbiedockor. Utan Ken-dockor klädda i klänningar. Det var Richard Curtis idé och tyckte det vore roligt om de var klädda i Barbies kläder. Emma Thompson tyckte från början att det var en dålig idé men gick med på det tillslut. 

 

Foto: REX
Källa: Imdb

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!