Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

4 härliga juldrinkar för decembers juligaste fester!

Att bjuda på juldrinkar är verkligen det perfekta tipset om du vill sätta guldkant på julfesten! Nedan hittar du fyra recept på härligt juliga drinkar som passar riktigt bra till julens alla fester.

juldrinkar-metro-mode-bacardiFoto: Bacardi

Under december får man verkligen passa på att njuta av alla härliga smaker som julen har att erbjuda. Mat med julkryddor har vi ju redan koll på, men de härliga drinkarna får man inte glömma bort! Bacardi har tagit fram fyra recept med juliga drinkar – helt perfekta till julfesten och och julafton! Eller varför inte till nyårsafton? Drinkarna innehåller bland annat kardemumma, mynta och pepparkakssockerlag. Dessutom är de superenkla att göra hemma!

Nedan hittar du fyra härliga recept på juldrinkar från Bacardi!

Air Mail

Air Mail

Ingredienser:

3,5 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom

5 cl Martini prosecco eller annat mousserande vin

1,5 cl honungssockerlag 

1,5 cl limejuice

Gör såhär:

Honungssockerlag gör du genom att värma två delar honung i en del varmt vatten. Skaka alla ingredienser förutom vinet i en shaker med kub-is. Sila sedan upp drinken i ett champagneglas och toppa med mousserande vin.

Nästa bild
Christmas Mojito 

Christmas Mojito 

Ingredienser:  

4 cl BACARDÍ Carta Blanca eller annan ljus rom  

3 cl limejuice

2 cl kardemummasockerlag

Ett knippe mynta

Ginger beer  

Florsocker

Gör såhär:   

Kardemummasockerlag gör du genom att värma 500g socker i 5 dl vatten tills sockret löst sig. Krossa sedan 1Ž2 dl kardemummakapslar, lägg i, låt dra i cirka två timmar och sila sedan av kardemumman. Häll alla ingredienser i ett highballglas och toppa med ginger beer och krossad is. Garnera med florsocker.

Nästa bild
Gingerbread Colada

Gingerbread Colada

Ingredienser:  

4 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom

1 cl citronjuice

1,5 cl pepparkakssockerlag

1,5 cl Amaretto

2 cl söt kokoskräm

5 cl ananasjuice

Ananas

Körsbär

Gör såhär:   

Pepparkakssockerlag gör du genom att värma upp 10g pepparkakskryddor i 5 dl vatten, tillsätt sedan 500g socker tills det löst upp sig och blivit varmt. Låt kryddorna dra 30-45 minuter och sila sedan av. Lägg alla ingredienser i en shaker, skaka och sila av i ett highballglas fyllt med kub-is. Garnera med tunt skuren ananas och körsbär.

Nästa bild
Chocolate Old Fashioned 

Chocolate Old Fashioned 

Ingredienser:

4 cl BACARDÍ Reserva Ocho eller annan mörk rom

0,5 dl sockerlag

2 stänk chokladbitter

Apelsin

Körsbär

Gör såhär:

Rör ingredienserna med kub-is i ett rörglas tills drinken är kall. Sila sedan över drinken i ett whiskyglas med kub-is. Garnera med apelsinzest och körsbär.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!