Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

5 fördelar med Snapchat jämfört med Instagram

snapchat
Är du nyfiken på Snapchat eller testat det men inte riktigt förstår grejen med det? Metro Mode har försökt reda ut vad det är som är så roligt med appen och vad det egentligen är för något.
 
Meddelandeappen Snapchat har verkligen exploderat och har över 100 miljoner aktiva användare varje dag och flera företag har etablerat sig på appen. Men vad är det egentligen som gjort appen som populär? Grundidén är att man ska skicka bilder och videor till varandra som bara visas i några sekunder som sedan försvinner för gott. Sen har funktionerna blivit allt fler och nu kan man både videochatta live och skriva meddelanden. Vi har listat fem fördelar med Snapchat jämfört med Instagram.
 
1. Kravlös kommunikation
Att bilderna försvinner efter några sekunder bjuder, på gott och ont, in till att ta kravlösa bilder eftersom de inte sparas. Du kan också välja vilka vänner som ska se dina bilder tillskillnad från Instagram där alla kan se bilden du lägger upp. På Snapchat kan man vara den man är och helt riskfritt göra fula grimarser eller smygfota en snygging, eftersom bilden försvinner. Helt riskfritt är det egentligen inte, den du skickar bilden till kan ta en screenshot, då får du en notifikation om det.
 
2. Lekfullt
Det bästa med Snapchat är att det är så lekfullt och enkelt. Du kan släppa kreativiteten lös och förvandla din bild till ett konstverk genom att måla med den lilla pennan som finns i det högra hörnet, eller bara kladda lite. Du kan dekorera bilden med emojis och göra fina mönster eller ge dig själv en hatt. Med den nya uppdateringen så kom det flera nya effekter som förvandlar dig till bland annat en zombie eller en fisk. Effekterna uppdateras varje dag så fäst dig inte med någon. Tips! Saknar du någon effekt så kan du lura Snapchat genom att ändra datumet på din telefon.
 
3. Prestigelöst
Man kan inte heller se hur många följare en “Snapchatter” har eller hur många som sett bilden. Snapchat är alltså ett ställe där människor kan kommunicera helt utan krav och dela ögonblick. Du kan inte heller ta en perfekt och Instagramvänlig bild med snapchat, det är nästintill omöjligt. Kvaliteten på bilderna är helt enkelt lite sämre på Snapchat.
 
4. Ger koll på aktuella händelser
Snapchat är mer än ett kommunikationssätt för dig och dina kompisar. Det ger dig också full koll på vad som händer ute i världen. När du drar till vänster kommer du till läget “Stories” där visas alla bilder som dina vänner vill dela med sig av, här kan du också se olika event live. Oscarsgalan kunde man se live via Snapchat. Drar man ytterligare ett steg till vänster får man ytterligare koll på vad som händer i världen. Här syns olika tidningar som gjort små snaps med material exklusivt för Snapchat.
 
5. Allt i ett
Allt finns på Snapchat, man kan skriva privata meddelanden till varandra, videochatta, skicka bilder och läsa tidningar. Snapchat är kanske inte den snyggaste appen, men den ger dig många goda skratt. Ingen är snygg på Snapchat men alla är väldigt roliga.
 
 
Läs även:
Snart kan vi dissa på Facebook
Facebook ändrar designen i mobilen – snart kan du ha en video som profilbild
10 hetaste svenska modellerna på Instagram
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!