Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

5 läskiga (men ändå härliga) saker med att närma sig 30

Att närma sig året 30 är både skrämmande och läskigt men samtidigt härligt och befriande. “Forever young”-känslan har visserligen sinat (rejält) men du har säkerligen även hittat dig själv på ett sätt du kanske aldrig trodde att du skulle göra – för 10 år sedan.

Narma-sig-30

Här listar Metro Modes Cassandra Lundgren fem insikter hon fått det senaste året på slutspurten mot übervuxna 30. 

 

1. Jag är inte 20 längre

 

Jag prioriterar inte längre att hänga med på AW:s efter jobbet var och varannan dag för att sörpla drinkar och prata “problem” FAST det är sol och blå himmel! En “tvådagars” känns dessutom lika aktuellt som att ställa klockan på 05 då jag börjar jobbet nio…. #Händerinte

 

2. “Den perfekta helgen” är något helt annat än förr

 

Att hinna städa hela lägenheten (eller i mitt fall hela huset) inför helgen är numera heligt. Har jag både hunnit städa OCH handla OCH hälla upp ett välfyllt glas vin (för att lugna nerverna efter en intensiv vecka) tillsammans med killen innan vi placerar oss i soffan framför “På spåret” med varsin burgare i handen, så är det inte långt ifrån perfektion!

 

3. Utgång = middag hemma 

 

Visst händer det att man slinker in på något halvtrendigt uteställe (sisådär två gånger i halvåret) men det är långt ifrån standard som det var förr. Istället har vi middagar som mynnar ut i hemmafester och mer eller mindre liknar dåtidens förfester – vilket inte heller är så dumt.

 

4. Det pratas mycket om barn

 

Jag hör till skaran som alltid får frågan “och när ska ni skaffa barn då?” för att jag närmar mig 30, varit i en stadig relation länge och alltså inte har familj än (vilket man kan tycka vad man vill om)! Men här spelar det egentligen ingen roll om du själv har dessa ljuvliga små varelser hemma eller inte. Dina 30isch-vänner har nämligen med stor sannolikhet numera kids (så det räcker och blir över) och visst ska de pratas om de små liven! Gärna mycket och ofta, så bara att gilla läget…

 

5. Jag har börjat fundera över meningen med livet 

 

Det kommer som ett brev på posten en vacker dag efter 26. Dödsångesten, det eviga grubblandet och frågorna en ställer sig själv då och då om den faktiska meningen med livet. Men bli inte rädd nu… För känslan av att livet inte kommer att vara för evigt triggar dig också ( i alla fall mig) till att leva mitt liv på mitt sätt. Att gå min egen väg och checka av mina drömmar – en efter en. Så mig hittar du inte full av ånger på dödsbädden, det är ett som är säkert!

 

Foto: Unsplasch 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!