Ingredienser:
1 paket 5-minuterssill
1 kruka färsk basilika
8 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
½ dl riven parmesanost
2 dl crème fraîche
0,5 dl majonnäs
Svartpeppar
Gör så här:
1.Häll av lagen från sillen och skär den i bitar.
2.Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna.
3.Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen. Smaka av med svartpeppar.
4.Låt stå i ett dygn och förvara i burk med lock.
Foto: Abba
Ingredienser:
1 paket 5-minuterssill
1 kruka färsk basilika
8 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
½ dl riven parmesanost
2 dl crème fraîche
0,5 dl majonnäs
Svartpeppar
Gör så här:
1.Häll av lagen från sillen och skär den i bitar.
2.Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna.
3.Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen. Smaka av med svartpeppar.
4.Låt stå i ett dygn och förvara i burk med lock.
Foto: Abba
Ingredienser:
ca 5 dl
Lag
1 dl ättiksprit (12%)
2 ½ dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk kryddpepparkorn
½ tsk vitpepparkorn
4 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 förpackning inläggningssill á 420 g
5 sockerärtor
2 sparris, i bitar
5 rädisor, skivade
½ rödlök, skivad
½ morot, skivad
Gör så här:
Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp.
Låt kallna.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Fyll på med lagen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet. Låt stå och dra i 1-2 dygn.
Foto: Cervera
Ingredienser:
ca 5 dl
Lag
1 dl ättiksprit (12%)
2 ½ dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk kryddpepparkorn
½ tsk vitpepparkorn
4 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 förpackning inläggningssill á 420 g
5 sockerärtor
2 sparris, i bitar
5 rädisor, skivade
½ rödlök, skivad
½ morot, skivad
Gör så här:
Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp.
Låt kallna.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Fyll på med lagen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet. Låt stå och dra i 1-2 dygn.
Foto: Cervera
Ingredienser, 6-8 bufféportioner
1 förp Abba sill på 5 minuter, filéer
lagen från sillen
0,5 silverlök
0,5 dl blåbär
0,5 dl björnbär
1 kvist rosmarin
5 svartpepparkorn
Gör så här:
1.Ta upp sillfiléerna ur förpackningen och häll över lagen i en glasburk med lock. Skär sillen i bitar och strimla löken.
2.Blanda alla ingredienser i glasburken och låt stå i ett dygn innan servering.
Foto: Abba, Köket
Ingredienser, 6-8 bufféportioner
1 förp Abba sill på 5 minuter, filéer
lagen från sillen
0,5 silverlök
0,5 dl blåbär
0,5 dl björnbär
1 kvist rosmarin
5 svartpepparkorn
Gör så här:
1.Ta upp sillfiléerna ur förpackningen och häll över lagen i en glasburk med lock. Skär sillen i bitar och strimla löken.
2.Blanda alla ingredienser i glasburken och låt stå i ett dygn innan servering.
Foto: Abba, Köket
Ingredienser:
Till: Botten
75 g Smör
150 g kavring
–
Till fyllningen:
2 gelatinblad
100 g inlagd sill
70 g matjessill i bitar, spar lite spad
30 g ansjovisfilé
3 dl gräddfil
150 g färskost
1 rödlök
1 kruka färsk dill
–
Till garneringen:
2 ägg
1 kruka gräslök
1 rödlök
Gör så här:
– Smält smör. Mixa kavring och blanda med smöret pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
– Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
– Skala och finhacka löken, hacka dillen. Skär sillarna i mindre bitar och blanda med gräddfil, färskost, rödlök och dill.
– Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 2 msk av spadet från matjessillen.
– Vänd ner det smälta gelatinet i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim.
– Koka äggen, skala och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken och skär gräslöken fint.
– Garnera tårtan med ägg, rödlök och gräslök innan servering.
Foto: Arla
Ingredienser:
Till: Botten
75 g Smör
150 g kavring
–
Till fyllningen:
2 gelatinblad
100 g inlagd sill
70 g matjessill i bitar, spar lite spad
30 g ansjovisfilé
3 dl gräddfil
150 g färskost
1 rödlök
1 kruka färsk dill
–
Till garneringen:
2 ägg
1 kruka gräslök
1 rödlök
Gör så här:
– Smält smör. Mixa kavring och blanda med smöret pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
– Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
– Skala och finhacka löken, hacka dillen. Skär sillarna i mindre bitar och blanda med gräddfil, färskost, rödlök och dill.
– Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 2 msk av spadet från matjessillen.
– Vänd ner det smälta gelatinet i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim.
– Koka äggen, skala och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken och skär gräslöken fint.
– Garnera tårtan med ägg, rödlök och gräslök innan servering.
Foto: Arla
Ingredienser:
1 paket 5-minuterssill
3-4 dl 1-2-3 lag (1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna.)
1 apelsin
1,5 msk torkad rosmarin
10 korn svartpeppar
1 chili
2 lagerblad
1/2 gul lök
Gör så här:
– Blanda sillen med lagen. Tillsätt rosmarin, pepparkorn och lagerblad.
– Skär försiktigt bort skalet från apelsinen utan att få med det vita. Strimla mycket tunt och blanda ner i sillen.
– Dela apelsinen och pressa ner saften, se till att inga kärnor följer med.
– Låt stå kallt fram till servering.
Foto: Delikatessboxen.se
Ingredienser:
1 paket 5-minuterssill
3-4 dl 1-2-3 lag (1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna.)
1 apelsin
1,5 msk torkad rosmarin
10 korn svartpeppar
1 chili
2 lagerblad
1/2 gul lök
Gör så här:
– Blanda sillen med lagen. Tillsätt rosmarin, pepparkorn och lagerblad.
– Skär försiktigt bort skalet från apelsinen utan att få med det vita. Strimla mycket tunt och blanda ner i sillen.
– Dela apelsinen och pressa ner saften, se till att inga kärnor följer med.
– Låt stå kallt fram till servering.
Foto: Delikatessboxen.se
Ingredienser:
1 burk
80g rabarber
1/2 gul lök
2 msk hackad dill
2 dl creme fraiche
1 burk matjessill
Gör så här:
1. Finhacka rabarber, lök och dill. Rör ihop allt med creme fraiche.
2. Häll av lagen från matjessillen – spara den i en burk till något annat. Blanda sillen med såsen och ställ den svalt, minst en timme.
Foto: Landleyskok.se
Ingredienser:
1 burk
80g rabarber
1/2 gul lök
2 msk hackad dill
2 dl creme fraiche
1 burk matjessill
Gör så här:
1. Finhacka rabarber, lök och dill. Rör ihop allt med creme fraiche.
2. Häll av lagen från matjessillen – spara den i en burk till något annat. Blanda sillen med såsen och ställ den svalt, minst en timme.
Foto: Landleyskok.se
1 pkt 5-minuterssill, Abba
2 st lime
½ kruka mynta
Gör så här:
– Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Gör en ny lag av limejuice och socker.
– Blanda denna med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
– Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i sillagen.
– Toppa upplagd tallrik med torkade majskorn.
Foto: Abba
1 pkt 5-minuterssill, Abba
2 st lime
½ kruka mynta
Gör så här:
– Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Gör en ny lag av limejuice och socker.
– Blanda denna med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
– Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i sillagen.
– Toppa upplagd tallrik med torkade majskorn.
Foto: Abba
Ingredienser:
1 rödlök
0,5 kruka gräslök
0,5 kruka dill
1 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 förp Abba mixcaviar
1 förp Abbas sill på 5 minuter, filéer
Gör så här:
Finhacka rödlök, gräslök och dill. Blanda tillsammans med övriga ingredienser.
Klart!
Foto: Abba, Köket
Ingredienser:
1 rödlök
0,5 kruka gräslök
0,5 kruka dill
1 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 förp Abba mixcaviar
1 förp Abbas sill på 5 minuter, filéer
Gör så här:
Finhacka rödlök, gräslök och dill. Blanda tillsammans med övriga ingredienser.
Klart!
Foto: Abba, Köket
Ingredienser, 6-8 bufféportioner
1 förp Abbas sill på 5 minuter, filëer
lagen från sillen
1 silverlök
1/4 citron
2 msk gin
10 granskott
2 msk tranbär
3 lagerblad
5 enbär
Gör så här:
Foto: Abba, Köket
Ingredienser, 6-8 bufféportioner
1 förp Abbas sill på 5 minuter, filëer
lagen från sillen
1 silverlök
1/4 citron
2 msk gin
10 granskott
2 msk tranbär
3 lagerblad
5 enbär
Gör så här:
Foto: Abba, Köket
Ingredienser:
200 g matjesill i bitar
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
ca 1 msk curry
1 1/2 msk koncentrerad äppeljuice
1 svenskt vinteräpple
Topping:
1/2 dl hackad färsk gräslök
2 msk plockad färsk dill
Gör så här:
1.Sila bort spadet från sillen och låt bitarna torka på hushållspapper.
2.Blanda majonnäs, gräddfil, curry och äppeljuice. Vänd ner sillen.
3.Riv äpplet grovt. Tillsätt äpple, gräslök och dill.
4.Låt stå minst 1 tim i kyl. Toppa med dill och gräslök.
Foto: Arla
Ingredienser:
200 g matjesill i bitar
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
ca 1 msk curry
1 1/2 msk koncentrerad äppeljuice
1 svenskt vinteräpple
Topping:
1/2 dl hackad färsk gräslök
2 msk plockad färsk dill
Gör så här:
1.Sila bort spadet från sillen och låt bitarna torka på hushållspapper.
2.Blanda majonnäs, gräddfil, curry och äppeljuice. Vänd ner sillen.
3.Riv äpplet grovt. Tillsätt äpple, gräslök och dill.
4.Låt stå minst 1 tim i kyl. Toppa med dill och gräslök.
Foto: Arla