Ingredienser: 6-8 drinkar
20 cl crème de cassis, svartvinbärslikör
1 flaska mousserande vin eller champagne
frysta svarta vinbär eller blåbär till garnering
Gör så här:
Häll 3 cl svartvinbärslikör i champagneglas och fyll upp resten av glaset med mousserande vin.
Lägg i några frysta svarta vinbär.
Servera direkt.
Tips! Svartvinbärslikören kan bytas ut mot svartvinbärssaft.
Foto: A Couple Cooks
Ingredienser: 6-8 drinkar
20 cl crème de cassis, svartvinbärslikör
1 flaska mousserande vin eller champagne
frysta svarta vinbär eller blåbär till garnering
Gör så här:
Häll 3 cl svartvinbärslikör i champagneglas och fyll upp resten av glaset med mousserande vin.
Lägg i några frysta svarta vinbär.
Servera direkt.
Tips! Svartvinbärslikören kan bytas ut mot svartvinbärssaft.
Foto: A Couple Cooks
Ingredienser: 4 personer
1 flaska bubbel (750 cl)
12 cl limoncello
Färska hallon
Färsk mynta
Gör så här:
15 min innan servering – Ställ in vin/cocktailglasen i frysen eller kylen. Lägg även hallonen på en tallrik och ställ in i frysen.
Ta ut glasen och häll i 3 cl limoncello i varje glas och toppa med prosecco/Champagne.
Garnera med hallon och mynta!
Foto: Creative Culinary
Ingredienser: 4 personer
1 flaska bubbel (750 cl)
12 cl limoncello
Färska hallon
Färsk mynta
Gör så här:
15 min innan servering – Ställ in vin/cocktailglasen i frysen eller kylen. Lägg även hallonen på en tallrik och ställ in i frysen.
Ta ut glasen och häll i 3 cl limoncello i varje glas och toppa med prosecco/Champagne.
Garnera med hallon och mynta!
Foto: Creative Culinary
Ingredienser:
Frysta jordgubbar
Champagne/Prosecco
1 lime, saften
Gör så här:
Mixa frysta jordgubbar som tinat lite tillsammans med saften från 1 lime till en slät puré.
Fyll glasen till 1/3 med purén och fyll därefter upp glasen med bubbel!
OBS! Häll försiktigt (och luta glaset lite) då det skummar mycket!
Foto: A Couple Cooks
Ingredienser:
Frysta jordgubbar
Champagne/Prosecco
1 lime, saften
Gör så här:
Mixa frysta jordgubbar som tinat lite tillsammans med saften från 1 lime till en slät puré.
Fyll glasen till 1/3 med purén och fyll därefter upp glasen med bubbel!
OBS! Häll försiktigt (och luta glaset lite) då det skummar mycket!
Foto: A Couple Cooks
Ingredienser: 4 drinkar
Granatäpplejuice
Granatäpplekärnor
Champagne eller valfritt mousserande vin
Gör så här:
Fyll glasen till hälften med väl kyld champagne eller annat mousserande vin. Häll sedan (försiktigt) samma mängd kall juice.
Garnera med kärnor och gärna en kvist rosmarin. Klart!
Denna drinken går utmärkt att variera med olika typer av juicer, så testa dig fram.
Foto: Vindulge
Ingredienser: 4 drinkar
Granatäpplejuice
Granatäpplekärnor
Champagne eller valfritt mousserande vin
Gör så här:
Fyll glasen till hälften med väl kyld champagne eller annat mousserande vin. Häll sedan (försiktigt) samma mängd kall juice.
Garnera med kärnor och gärna en kvist rosmarin. Klart!
Denna drinken går utmärkt att variera med olika typer av juicer, så testa dig fram.
Foto: Vindulge
Ingredienser: 2 drinkar
4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
30 cl kall champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Skala och mosa eller mixa persikorna. Väljer du persikopuré ska den vara väl kyld.
Häll persikomoset i två champagneglas. Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast.
Garnera med en persikoskiva.
Fyll upp glasen med champagne, cava, prosecco eller annat mousserande vin. Rör om och servera direkt.
Foto: A Couple Cooks
Ingredienser: 2 drinkar
4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
30 cl kall champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Skala och mosa eller mixa persikorna. Väljer du persikopuré ska den vara väl kyld.
Häll persikomoset i två champagneglas. Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast.
Garnera med en persikoskiva.
Fyll upp glasen med champagne, cava, prosecco eller annat mousserande vin. Rör om och servera direkt.
Foto: A Couple Cooks
Ingredienser: 4 drinkar
12 cl gin
12 cl citronjuice
8 cl sockerlag
Champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Blanda sockerlag, gin och citronjuice i en shaker med is. Skaka om och sila blandningen i glasen. Fyll upp med väl kyld champagne.
Foto: Pinch and Swirl
Ingredienser: 4 drinkar
12 cl gin
12 cl citronjuice
8 cl sockerlag
Champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Blanda sockerlag, gin och citronjuice i en shaker med is. Skaka om och sila blandningen i glasen. Fyll upp med väl kyld champagne.
Foto: Pinch and Swirl
Ingredienser: 2 drinkar
15 cl prosecco (mousserande vin)
10 cl Aperol
5 cl sodavatten
is
några remsor apelsinzest
Gör så här:
Fyll två glas på fot med is. Häll i aperol, prosecco och soda och rör om försiktigt. Pressa ur oljorna ur apelsinzesten och garnera sedan med en remsa i vardera glas.
Ingredienser: 2 drinkar
15 cl prosecco (mousserande vin)
10 cl Aperol
5 cl sodavatten
is
några remsor apelsinzest
Gör så här:
Fyll två glas på fot med is. Häll i aperol, prosecco och soda och rör om försiktigt. Pressa ur oljorna ur apelsinzesten och garnera sedan med en remsa i vardera glas.
Ingredienser: 4 drinkar
4 sockerbitar
ett par stänk Angostura Bitter (per glas)
8 cl konjak eller brandy
champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Lägg en sockerbit i botten av varje champagneglas. Stänk över ett par droppar Angostura Bitter och häll i konjak eller brandy. Fyll på med väl kyld champagne eller annat mousserande vin.
Foto: Cook's Illustrated
Ingredienser: 4 drinkar
4 sockerbitar
ett par stänk Angostura Bitter (per glas)
8 cl konjak eller brandy
champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Lägg en sockerbit i botten av varje champagneglas. Stänk över ett par droppar Angostura Bitter och häll i konjak eller brandy. Fyll på med väl kyld champagne eller annat mousserande vin.
Foto: Cook's Illustrated