Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

8 tips på hur du håller semesterkänslan vid liv – även när du börjat jobba igen

Augusti är snart här och för många betyder det att det är dags att återvända till vardagen. Kanske har du redan gjort det eller ska snart göra det. Det kan kännas jobbigt och tråkigt att lämna semestern bakom sig, men bara för att semestern är slut betyder inte det att sommaren är slut. Här ger vi dig några tips på hur du håller semesterkänslan vid liv.

Foto: Unsplash, @neverfullydressed

1. Säg inte hejdå till semestern
Även fast semestern officiellt är slut betyder det inte att du måste säga hejdå till den riktigt än. Då går ju till jobbet som vanligt men så fort klockan slår fem (eller när du slutar) har du semester. Åk och bada efter jobbet, lägg dig i en park med en bra bok och massa vattenmelon. Gör allt du gjorde på semestern, bara några timmar senare.

2. Ta vara på lunchen
Är du instängd på ett kontor i åtta timmar om dagen är det svårt att behålla sommarkänslan, vi vet. Men gå ut och gå på lunchen eller sätt dig ute och ät din matlåda – att bara få känna solens värmande strålar gör att du förstår att sommaren inte är över.

3. Ta inte fram höstkläderna
Det är lätt hänt att så fort en börjar jobba igen så åker standardoutfiten fram: jeans, tröja, sneakers och jacka. Ta inte fram långbyxorna än utan njut ett tag till i klänningar och kjolar. Vardagen blir lite roligare i sommarklänningar.

4. Behåll semestervanorna (typ)
Att snitta en och en halv glass om dagen är kanske inte riktigt hållbart, men några vanor kan du behålla. Ät frukosten i lugn och ro med massa färska bär och en bok, drick gott till maten och grilla. Finns det något somrigare än grillad kvällsmat? Sen får du faktiskt inte glömma att äta en glass då och då.

5. Umgås
Är det något vi gör under semestern så är det att umgås med varandra. Vi har långa middagar, tar promenader eller har spelkvällar. Vi tar tid för våra kära och pratar med varandra (om det är inte regnar, då är Netflix mysigare). Så istället för att dimpa ner i soffan tillsammans med Netflix när du kommer hem kan du gå ut och äta med dina vänner eller laga en trevlig middag med din partner. Efter middagen kan ni sitta uppe och dricka gott och bara prata (det går att vara uppe länge även om du jobbar dagen efter).

6. Planera in hösten
Hösten och vintern känns alltid lite mindre skrämmande och jobbig när du har roliga saker att se framemot. Kanske en solig utflykt, spännande weekend eller teaterföreställning. Vad som helst som får dig att börja längta lite efter hösten.

7. Sluta inte göra härliga saker
Bo över på ett slott en helg, åk på en utflykt eller gå på en konsert. Du behöver inte vara ledig flera dagar i sträck för att kunna göra roliga och spännande saker. Så ut och njut av sommaren nu (eller jobba klart först, men sen)!

8. Hösten är inte så hemsk
Bara för att hösten kommer så småningom så betyder inte det att du inte kan göra roligare saker längre. Uteserveringarna stänger men det bjuder in till långa restaurangbesök och mysiga hemmamiddagar. Hösten är inte så tokig ändå – för tänk på alla mysiga halsdukar, filtar, regn och tekoppar. Hur härligt som helst!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!