Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

8 tips som håller din skotträdda hund lugn och trygg under nyår

Här kommer tipsen som hjälper dig och din hund till en lugnare och trevligare nyårsafton.

Foto: Unsplash

Snart är det nyårsafton med buller och brak, bokstavligen talat. Även om det är festligt med glittrande fyrverkerier som för oss så finns det många av våra fyrbenta vänner som absolut inte uppskattar spektaklet. Därför kommer här några tips som kan göra nyårsafton lite härligare, även för din hund.

1. Ett tryck utmed kroppen kan lugna din hund

Med ett brett band eller tygstycke kan du knyta på det vis som bilden visar, det kan hjälpa. Annars finns specialutformade åskvästar att köpa.

12346524_1267619146588223_2017559115599241389_n

2. Håll er inomhus

Det är ditt ansvar att din hund känner sig säker. Är ni er inomhus där ljudnivån är dämpad slipper du eventuella rymningar som kan leda till oanade konsekvenser.

3. Se till att din hund blir bekant med ljuden 

Låt tv:n eller musiken vara igång redan en stund innan fyrverkerierna bränner av. På så vis kan din hund förknippa dessa ljud med trygghet och lugn och på det viset minska risken för panik.

 

4. Om din hund gömmer sig, låt den då göra det

Om din hund går undan under ett bord eller en annan möbel, försök då inte att dra ut din fyrbenta vän därifrån. Det kan få hunden att känna sig ännu mer stressad och att senare relatera den stress och rädsla till fyrverkerier i framtiden.

5.Hämta ett täcke eller en filt

Ett skyddande hölje kan få hunden att känna sig tryggare.

6.Belöna!

Om det kommer en särskilt hög smäll kan du efteråt ge din hund en godis eller favoritleksaken. Det kan ge en mer positiv association till smällarna. Bara du inte övergör det, då kan hunden komma att utnyttja det istället.

7. Håll dig lugn själv

Din hund ser ditt beteende och så länge du själv håller dig lugn och sansad är det positivt för din hund.

8. Ta hjälp om du tror att dessa trick inte kommer hjälpa 

Om din hund ändå blir stressad och rädd av fyrverkerierna, passa på att i förväg kontakta en veterinär. Det finns svaga lugnande preparat som är särskilt framtagna för att få din hund att må bättre vid den här typen av stressiga situationer då det är svårt att undvika ljudet av smällarna helt.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!