Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

9 pizzerior i Stockholm du inte vill missa – de absolut godaste finpizzorna!

puff pizza lyx finpizza
Metro Mode listar de godaste finpizzorna du bara måste testa i Stockholm.
Finpizzan gör sannerligen återkomst! Vi letar alla efter den där perfekta, lyxiga och krispiga pizzan som tar våra smaklökar till Italien. Nu behöver du inte leta längre, här nedanför listar vi de 9 absolut bästa pizzeriorna i Stockholm!

1. Crispy pizza bistro
En äkta finpizzeria i Vasastan. På Crispy Pizza Bistro öppnade så sent som 2015, här satsar man på närodlat och ekologiskt. Allt detta ryms i en liten och industriellt hipp lokal på Upplandsgatan. Restaurangens motto: Sharing is caring!
Upplandsgatan 45, 113 28 Stockholm

2. 800 grader
Mysigt, pittoreskt och ”söderhippt”. Här ligger ett genuint intresse bakom framgången. Två ambitösa mästerkockar som slagit sina kloka huvuden ihop och skapat denna lilla genuina pärla. Stor fokus på bra råvaror och jäsning av degen, vilket ger utöskta resultat på tallriken.
Sigtunagatan 17, 113 22 Stockholm

3. Giro
Giro är en Napolitansk pizzeria i stan. Här är man noga med råvaror och jäsningsteknik. En bra vinlista till kvällen men det går också bra att komma hit vid lunchtid. Pizzan som serveras är genuin italiensk ”finpizza” och det går bra att få en glutenfri pizzabotten!
Sveavägen 46, 111 34 Stockholm

4.Taverna Brillo

Här är pizzan läskigt god, om än lite dyr. Brillos Pizza Bianco (som alltså är en vit pizza utan tomatsås) serveras med allt ifrån löjrom och rödlök till tryffel och parmesan. Lyxpizza som gärna intas med ett glas bubbel medan du spanar på restaurangens kändisklientel.
Sturegatan 6, 114 35 Stockholm

5.Il Forno
Pizzerian ligger lite i skymundan i Atlasområdet. Inredningen osar Italien med sina rutiga dukar och levande ljus och likaså den vedugnsbakade pizzan. Perfekt för en mysig dejt med någon du tycker om.
Atlasgatan 9, 113 20 Stockholm

6. Bistro bananas
På Bistro bananas serveras inte enbart pizza men den som finns här är typiskt napolitanska vedugnsbakade pizzor med noggrant utvalda råvaror! I färgglada lokaler på söder, under sommaren går det att sitta på den mysiga uteserveringen.
Skånegatan 47, 116 37 Stockholm
7. Dell Attore
En italiensk pizzeria som tillsynes verkar älskas av alla som gör ett besök! av alla. Både pizzan och pastan som serveras här tillverkas med ömhet och väl utvalda råvaror som ger ett helhetsintryck och smakupplevelse som får våra smaklökar att uppleva en resa till Italien.
Skeppargatan 60, 114 59 Stockholm
9. Pane Vino
Södermalms italienska pärla har funnits sedan 2012. Här kan du njuta av pizzor i allra högsta klass till både middag och lunch. Om in är många och vill prova något extra så går det att beställa in en 1-meters pizza!
Brännkyrkagatan 93, 117 26 Stockholm

Smaka på vår nya Oggi (dagens)! Välkomna Öppet 12-21 idag! #fatfranks

Ett foto publicerat av FAT FRANK’S – Pizza & Wine (@fat_franks)

7. Fat Frank
Kom hit för att få en liten bit av Italien! De tunna krispiga pizzorna, vinet och det rykande heta italienska kaffet håller hög standard. Helt enkelt allt du behöver för en genuin italiensk middag med dina bästa vänner.
Karlavägen 60, 114 49 Stockholm

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!