Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

7 saker du måste sluta med direkt om du närmar dig 30

Du närmar dig 30 och har därmed blivit vuxen på riktigt! Du har säkerligen redan lagt ett gäng dåliga vanor på hyllan men här listar vi sju stycken till som du måste sluta med direkt! 

Foto: @jessicakahawaty, @lewismillerdesign

1. Sluta klanka ner på dig själv 

Det sägs att om vi pratade med andra som vi pratade med oss själva så skulle vi inte ha några vänner – och visst ligger det något i det. Sluta klanka ner på dig själv, din kropp och saker du gör (eller inte gör). Faktum är att du gör så gott du kan och duger precis som du är, kom ihåg det!

2. Sluta dejta skithögar 

Det var senast charmigt med en bad guy i högstadiet. Tecknen är ofta tydliga redan från början och nu är det på tiden att du börjar ta dem på allvar. Slösa inte din tid på skithögar – du förtjänar bättre!

3. Sluta ha ångest över din ekonomi 

Visst, du tjänar kanske mer än du någonsin tidigare gjort men ändå tycks du hitta sätt att spendera lönen innan månaden är slut. Till följd av det kommer ångesten som ett brev på posten och det behöver du inte i ditt liv. Sätt upp en månadsbudget och börja spara!

4. Sluta bry dig om vad andra tycker

Det hör till människans natur att oroa sig för vad andra människor tycker och tänker om oss. Ingen människa gillar nämligen att känna sig utanför, dömd eller kritiserad. När destruktiva tankar om att “chefen inte tar dig på allvar” eller liknande fladdrar förbi så uppmärksamma dem men sluta ge dem energi (då föds det bara fler).

5. Sluta skyll på dina föräldrar

Inga föräldrar är perfekta, men det är alltför lätt att falla i fällan att skylla allt på dem. Du är vuxen och kan ta makten över ditt liv och din egen lycka. Sikta på en ljus framtid!

6. Sluta tortera din kropp  

De flesta av oss kan utsätta våra kroppar för sena nätter och alkohol då och då men låt det inte bli en dålig vana. Kroppen ska orka med mycket och får inte ny energi av alkohol, nikotin och att endast äta skräpmat.

7. Sluta göra saker du inte vill 

Går du till ett jobb varje dag som du egentligen avskyr eller känner att du bara vill testa någonting nytt? Gör det! Ta steget, testa vingarna och våga, våga, VÅGA! Det är hög tid att sluta spendera tid på saker du inte vill göra eller med människor du inte gillar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!