Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Annas pepparkakor släpper årets nya smak – något för alla lakritsälskare!

Det bästa med att vi närmar oss julen måste väl ändå vara allt gott som dukas fram på bordet. Vem är inte taggad på att börja äta pepparkakor? Nu är Annas pepparkakors nya smak här – något för alla lakritsälskare!

annas-pepparkakorFoto: IBL/Annas pepparkakor

2014 började Annas Pepparkakor att introducera ”limited edition”, det vill säga en ny smak som säljs just den säsongen. Minns ni de tidigare smakerna? Om inte så var det i smakerna lingon, vinteräpple och polka. I år är det dags för en ny smak som säljs i limiterad upplaga, nämligen lakrits! Hur gott? För er som undrar hur kombinationen mellan pepparkakor och lakrits kommer att smaka, lovar Annas pepparkakor att de kryddiga tonerna av anis skapar en harmonisk (men oväntad!) kontrast till de traditionella smakerna i pepparkakan.

På Annas Pepparkakors hemsida finns det ett recept på hur du kan kombinera laktritspepparkakorna, vad sägs om frozen mini-cheesecake med citron? Kolla in receptet nedan!

Botten:

1 paket Annas Pepparkakor Limited Edition Lakrits
2 msk kokosolja
3-4 msk mjölk
En rejäl nypa flingsalt

Cashewkräm:

2,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
6 msk kokosgrädde (det krämiga topplagret i burken)
5 1/2 msk citronjuice
4 msk agavesirap eller honung
Citronzest från 1 citron
1 tsk vaniljsocker
En rejäl nypa flingsalt

Gör så här:

1. Mixa pepparkakorna (men lämna 4 st), kokosolja, mjölk och salt i en matberedare till en halvblöt deg.
2. Mixa alla ingredienser till cashewkräme i en kraftfull mixer till en fin kräm.
3. Fyll små muffinsformar till en 1/3 med pepparkaksmix och strö över pepparkakssmulor från de fyra sparade pepparkakorna.
4. Fyll upp med cashewkrämen. Fryst i minst fyra timmar och avnjut dem sedan kalla.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!