Ljuvlig äppelpaj med havrecrunch
Vem älskar inte doften av nybakad äppelpaj? Här bjuder vi på ett smarrigt recept! Vi gillar smulpaj allra bäst och använder alltid havregryn som bas i degen.
Servera med en klick rysk yoghurt (syrligt möter sött är alltid ett vinnande koncept) eller glass.
Äppelpaj med havrecrunch
4-6 portioner
4 st äpplen
1 tsk kanel
1 krm flingsalt
kokosolja till formen
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med kokosolja. Skala och skär äpplena i mindre bitar och vänd dem i kanel och lite flingsalt. Lägg äpplen i formen.
Smuldeg
1 dl kall kokosolja
2 dl ekologiska havregryn
1 dl rismjöl
0,75 dl björksocker
1 1/2 tsk flingsalt
valfri topping
frön t.ex. pumpakärnor eller nötter som topping
Blanda rismjöl, havregryn och kall kokosolja med fingrarna i en bunke till en smulig deg. Tillsätt socker och flingsalt. Strö blandningen över äpplena i formen och baka i ugnen i cirka 20-25 grader tills pajen är alldeles gyllenbrun. Låt svalna en stund innan servering. Servera med glass, yoghurt eller lite vaniljvisp.