Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Är du ALLTID försenad? Forskning visar att du lever längre och blir mer framgångsrik!

Är du den som alltid kommer sent till jobbet eller smiter in i föreläsningssalen tjugo minuter sent med kaffet i högsta hugg? Grattis – nu visar forskning att du är mer hälsosam, lever längre och tenderar att bli mer framgångsrik!

Foto: Instagram @chloehayward_

För den ordningssamma människan som ständigt är i tid finns det (nästan) ingenting värre än att vänta på någon som alltid är sen … Men nu visar forskning att de kan lära sig någonting från personer som inte tycks ha den bästa tidsuppfattningen. I boken “Never be late again” av Diana Delonzor beskrivs den försenade personen som någon som inte har samma tendens att känna av stress – vilket påverkar hälsan positivt. Många sena personer tenderar också att vara både optimistiska samt vara mer orealistiska och att dessa egenskaper påverkar deras tidsuppfattning.

– De tror verkligen att de kan ta en joggingtur, hämta upp kläderna hos skräddaren, handla samt hämta upp barnen från dagis inom loppet av en timme, säger författaren Diana Delonzor.

Deras optimism får de att minnas den där dagen för tio år sedan när de hann alla de där sakerna inom en timme – och glömmer därför alla andra gånger då allting tog så mycket längre tid, menar Diana Delonzor.

Forskare menar också att människor som ofta är sena inte känner starka stresskänslor och löper därför mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar, något som framkommer i studien International Journal of Clinical and Healty Psychology.

Att vara sen och ha en annan syn på tiden kan också leda till framgång. Dessa personer har nämligen en förmåga att bli så pass insatta i det de gör, vilket leder till att de tappar tidsuppfattningen. Detta engagemang är något som ofta leder till framgång. Enligt Diana Delonzor får dessa människor en kick av att få mycket gjort på kort tid – till skillnad från de som håller sig till deadline och alltid är i tid. Dessa får istället en kick av att nå mållinjen i tid.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!